Alfred Busser, directeur woningcorporatie Dunavie: ‘Valkenburg is onze kanskaart’

Het is één van de grootste investeerders in Katwijk. Juist in de motor van de economie, de bouw, wordt veel geld gepompt (27,1 miljoen in 2014). Toch wordt woningcorporatie Dunavie niet genoemd in de Economische Agenda 2015-2019 met de titel ‘Katwijk klaar voor kansen’.

Alvast één gemiste kans? Directeur Alfred Busser glimlacht. Ook hij heeft geconstateerd dat de woningcorporatie geen plek heeft gekregen in de economische agenda. Daarin wordt wel geconstateerd dat Katwijk een prettige plek is om te wonen en te leven. Voor bedrijven is dat een belangrijke vestigingsfactor, staat er letterlijk in het rapport. ,,Dat klopt inderdaad. Er is een samenhang tussen economie en woningbouw. Bedrijven hebben werknemers en die moeten ergens wonen. Ondernemers kijken als ze een vestigingsplek zoeken naar de omgeving. Katwijk is een fijne plaats met zee, duinen én een stad als Leiden in de buurt. Dé plek is niet onze verdienste maar wij zorgen wel voor 30 procent van de Katwijkse (sociale) huurwoningen waar hun werknemers in wonen.’’ Katwijk wil graag meer bedrijven maar ook meer startende ondernemers. ,,Wij willen en kunnen inspelen op hun huisvestings- vraag.’’

Valkenburg
Dunavie heeft de laatste jaren veel nieuwe woningen gebouwd in ’t Duyfrak en Rijnsoever. Over het geheel is het bezit van Dunavie (ongeveer 7.500 woningen) gemiddeld 40 jaar oud. Er staat de komende jaren veel renovatie en nieuwbouw zoals langs de Hoorneslaan op stapel. Zeker in het laatste geval betekent dit dat er minder woningen op dezelfde plek worden teruggebouwd dan er gesloopt worden. Dunavie moet haar bewoners op een andere plaats onderdak aanbieden. Daarnaast groeit de bevolking van Katwijk in de komende jaren en ook daar moeten woningen voor worden neergezet. Valkenburg is daar de uitgelezen plek voor.

Aarzeling
Hij merkt ondertussen de aarzeling bij de gemeente Katwijk om in Valkenburg aan de slag te gaan. ,,Het lijkt er nu op dat alle problemen zoals het afwaarderen van de bouwgrond door de gemeente, eerst opgelost moeten worden voordat we verder kunnen. Dat is een gemiste kans. Valkenburg is geen olifant in de kamer maar juist een kanskaart voor Katwijk.’’ De corporatiedirecteur wijst erop dat Valkenburg de mogelijkheid biedt om die woningen te bouwen die Katwijk nu nog mist. ,,Hier kun je woonvormen neerzetten die door medewerkers van bedrijven die zich hier willen vestigen, worden gewaardeerd. Denk aan woningen die inspelen op de behoefte om thuis te werken. We kunnen bedrijven zo verleiden om zich hier te vestigen. We kunnen hier de vraag volgen, de klant laten kiezen én bouwen voor de toekomst. Want één garantie kan ik geven: in de toekomst wordt alles anders.’’

Investeerder
De woningcorporatie is ook op andere vlakken belangrijk voor de lokale economie. Niet alleen doordat enkele tientallen, veelal Katwijkse, werknemers een baan bij de corporatie hebben maar ook omdat de corporatie veel werk aan lokale bedrijven verschaft. Er wordt geïnvesteerd in renovatie, onderhoud, nieuwbouw maar ook in duurzaamheid. Zo worden zevenhonderd woningen waarvoor Dunavie STEP-subsidie ontvangt, energiezuiniger gemaakt. ,,Wij investeren in Katwijk. Dat is onze bijdrage aan prettig wonen en leven in Katwijk waardoor het voor bedrijven aantrekkelijk wordt om zich hier te vestigen.’’

Dunavie
Valkenburgseweg 2
2223 KD Katwijk
T 071 – 820 08 00
E [email protected]
I www.dunavie.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
17-05-2024 09:06
Sam
Amerik Leeuwen
Kan ik daar Ook terecht voor het leasen Van een Mini? MvG....
04-05-2024 11:10
Amerik Leeuwen