Twinpack: “Nooit verliezen op kwaliteit en service”

Miljoenen dozen, kratten en trays van groothandelsbedrijf Twinpack vinden vanuit Noordwijkerhout hun weg over de wereld. “Een dynamische markt en een divers assortiment. Er is één overeenkomst: we leveren altijd verpakkingen die kwetsbare producten beschermen.”

Bij binnenkomst hoor en zie je meteen dat Twinpack een internationaal bedrijf is. In de showroom naast de entree wordt druk Engels gesproken. En in de kamer van algemeen directeur Jacco Wagelaar hangt een grote wereldkaart. “Onze miljoenen kartonnen dozen en kunststof kratten en trays voor onder andere sierteeltproducten, planten, bollen en eieren gaan hier vanuit Noordwijkerhout de hele wereld over, tot in Japan aan toe,” legt Jacco Wagelaar uit. “Maar we hebben ook verpakkingsmateriaal voor textiel, waarmee kleding die vanuit Azië hier naartoe komt, omgepakt wordt. En we hebben een webshop (degoedkoopstedoos.nl) via welke we een standaard assortiment dozen voor het midden- en kleinbedrijf in Nederland verkopen.”

Kwetsbare producten
“Het verpakkingsmateriaal dat wij verkopen, is heel divers,” vervolgt Jacco Wagelaar. “We leveren kartonnen dozen in grote volumes, maar we ontwerpen ook verpakkingen op maat, samen met onze klanten, bijvoorbeeld hydrotrays voor tulpenbroeiers. Maar hoe divers het assortiment ook is, er is één overeenkomst, en dat is dat we altijd verpakkingen leveren die kwetsbare producten beschermen. Deze markt is heel dynamisch. Op het gebied van innovatieve verpakkingen zijn we een toonaangevende speler in de wereld. We helpen klanten met innoveren, in het verlengde van hun productieketens. Zo kunnen zij sneller, slimmer en goedkoper werken. Deze innovatieve manier van werken zit in het DNA van ons bedrijf.”

Zo is Twinpack op dit moment bijvoorbeeld samen met een grote rozenproducent in Kenia en Ethiopië bezig een verpakkingssysteem te ontwikkelen voor het veilig en efficiënt vervoeren van de rozen naar Europa. En met de eierverwerkende industrie in Nederland ontwierp Twinpack een logistiek concept (sorteer- en verpakkingsmachines) voor het vervoer van eieren: het EggsCargoSystem®.

Afscheid nemen
“De concurrentie is groot,” zegt Jacco Wagelaar aan het einde van het gesprek. “Dat zorgt voor druk op de prijzen en beïnvloedt het resultaat. Wij onderscheiden ons in deze markt door innovatie en servicegerichtheid. Als een klant vanwege de prijs afscheid van ons neemt, kan ik daarmee leven. Maar ik accepteer het niet als een klant weggaat vanwege de kwaliteit of de service. Daar mogen we het nooit op verliezen.”

Twinpack
Delfweg 2
2211 VM Noordwijkerhout
T 0252 – 34 35 36
[email protected]
I www.twinpack.nl

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *