INFOGROEN Software “We hebben iets wat de concurrent niet heeft”

“Zes jaar geleden hebben we onze bestaande producten en diensten overboord gegooid en zwaar geïnvesteerd in een nieuwe gebruiksvriendelijke productstructuur, waardoor onze klanten ook mobiel kunnen werken,” zegt John Willemsen, commercieel directeur bij softwarebedrijf INFOGROEN.

“Dat we die stap gezet hebben, was een gouden greep,” kijkt John Willemsen terug. “Alle softwareprogramma’s voor de groensector en de schoonmaakbranche zijn nu geïntegreerd in één schil en mensen hebben hun complete kantoor op de iPad, inclusief de digitale opslag van alle data. In de ontwikkeling zit dertig manjaren, maar daarmee hebben we wel iets goeds gemaakt waarmee we jaren vooruit kunnen. Bij onze bestaande klanten zijn we de software nu aan het upgraden. En we halen nieuwe business binnen dankzij onze campagne met het vogeltje, waarmee we de abstracte software een gezicht geven. We hebben iets wat de concurrent niet heeft.”

Gebruikersdagen
“We doen meer dan alleen de software leveren,” vervolgt Willemsen. “Ook leren we ondernemers met zo min mogelijk inspanning hoe ze om moeten gaan met de software. Hiervoor hebben we e-learning-programma’s, opleidingen en cursussen, die we aan de klant geven, en centrale gebruikersdagen waar we met de softwaregebruikers in gesprek gaan. We willen dichtbij de klant zitten, ook fysiek, midden in het hart van de boomkwekerijsector in Boskoop. En onze software voor teken- en calculatieprogramma’s wordt ook bij hoveniersopleidingen gebruikt.”

Dat INFOGROEN ook schoonmaakbedrijven en sociale werkplaatsen als klant heeft, heeft te maken met het feit dat de werkplaatsen ook vaak aan groenvoorziening doen. Zo is ook de schoonmaakbranche in beeld gekomen. Ongeveer negentig procent van de sociale werkvoorzieningen is klant. John Willemsen: “We hebben heel bewust voor specialisatie gekozen. Zodoende weten we heel snel wat een klant nodig heeft, namelijk gebruiksvriendelijke programma’s en software die ervoor zorgt dat bedrijven efficiënter kunnen werken. Dat kost minder geld en betaalt zich dus altijd uit.”

Wat doet INFOGROEN?
INFOGROEN levert automatiseringsoplossingen aan hoveniersbedrijven, boomkwekerijen, schoonmaakbedrijven en sociale werkvoorzieningen. Dit gebeurt onder de naam GroenVision en CleanVision. Denk hierbij aan software voor zaken als de orderverwerking, tekenprogramma’s, voorraadbeheer, klantenportals, projectmanagement, boekhouding en personeelsadministratie. Het bedrijf op de grens van Hazerswoude-Dorp en Boskoop heeft 25 man in dienst en levert aan bedrijven in Nederland en België, die in grootte variëren van 1 man tot 800 mensen. Met duizend bedrijven en organisaties heeft INFOGROEN, dat in 1988 werd opgericht door John Willemsen en Stef Boersen, een servicecontract. De medewerkers zijn bijna allemaal afkomstig uit de sector zelf.

INFOGROEN Software
Italiëlaan 4 2391 PT Hazerswoude-Dorp
T 0172 – 23 54 44
E [email protected]
I www.infogroen.com

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *