BMW X6:‘Perfecte wegligging’

Het kan bij BMW niet op. De ene nieuwe versie volgt de andere op in de showroom en sinds kort staat daar nu ook de vernieuwde X6.

Het is niet mijn type model, maar hij ziet er een stuk geciviliseerder uit dan zijn voorganger. De neus oogt minder massief, hij is iets schuiner en het geheel werd iets ronder, zeg maar vriendelijker. Wat je er ook van vindt, het is natuurlijk wel een topmodel van BMW. En met een prijskaartje dat begint bij €85.300,- mag je natuurlijk ook wel wat verwachten. Zijn postuur is imposant en het interieur is rijk uitgerust met bijzonder fraaie en mooi ontworpen materialen. Het dashboard is onmiskenbaar BMW en roept herkenning op met de X5. Prettig in de hand liggend dik-leren stuur met daarachter mooie klokken en een middenconsole met een grote hoeveelheid strak vormgegeven knopjes en een serieus infotainmentscherm. De stoelen zitten perfect en zijn over een grote lengte verstelbaar. Ondanks de wat aflopende daklijn is de hoofdruimte voor de achterpassagiers nog prima. Tja, rijden met deze X6 is een waar genoegen. Een zijdezachtschakelende achttrapsautomaat, waarbij je nog kan kiezen uit een Sport- of Sport+ modus, waarmee deze automaat van karakter verandert, is natuurlijk top. De wegligging is perfect en met het grote aantal ingebouwde veiligheidssystemen zou ik deze BMW X6 willen typeren als een uiterst veilige en comfortabele afstandscruiser.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *