Sanders | Fritom: Van regionaal vervoerder naar internationaal logistiek dienstverlener

Kijken naar wat de klant nodig heeft en daar de beste logistieke oplossing bij zoeken. Dat is waarmee Sanders Fritom uit Uden zich onderscheidt ten opzichte van andere vervoerders. ‘Wij zijn klein genoeg om persoonlijk contact en maatwerk te leveren aan onze klanten, maar tegelijkertijd groot genoeg om goederen over de hele wereld te vervoeren’, vertelt managing director Marcel Punselie van Sanders|Fritom, dat onderdeel is van de Fritom Group.

Sanders|Fritom is in de afgelopen jaren omgeturnd van een regionale vervoerder tot een internationaal logistiek dienstverlener. De karakteristieke kenmerken van het familiebedrijf zijn daarbij behouden gebleven, maar tegelijkertijd is er veel tijd en geld geïnvesteerd in het opzetten en inrichten van een hoogwaardig warehouse aan Jagersveld 12 in Uden. Onze klanten willen controle over hun zendingen. Daar zorgen wij voor’, vertelt Punselie. ‘Indien een klant dat wil, kunnen wij het hele logistieke proces voor onze rekening nemen. Van transport, distributie en warehousing tot het voeren van de regie over zijn interne en externe goederenstromen. We beschikken hiervoor over eigen geavanceerde warehouse- en transportmanagementsystemen, zodat wij onze klanten op elk moment van de juiste Winformatie kunnen voorzien.’

Kwaliteitscontrole
Sanders Fritom werkt voor grote multinationals, maar ook voor de drukkerij om de hoek. Sinds de toetreding van Sanders tot de Fritom Group, dat tot de twintig grootste logistieke dienstverleners van Nederland behoort, kan de logistieke dienstverlener haar klanten ook transportdiensten in de rest van de wereld aanbieden. Sales manager Mart Deelman: ‘We beschikken over een fijnmazig distributienetwerk binnen de Benelux, waarbij we voor iedere stad een lokale oplossing kunnen bieden. We werken bovendien met een 24-uurs service. Klanten kunnen daardoor ook kleine bestellingen snel in huis hebben, waardoor zij minder voorraad hoeven te houden. Daarnaast kunnen wij voor onze klanten, door samenwerking met andere bedrijven binnen de Fritom Group, ook zeevrachten naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten of Australië verzorgen. Maar onze dienstverlening gaat verder dan transport alleen. Zo hebben wij in China bijvoorbeeld een medewerker die de kwaliteits-controle verzorgt voor onze klant bij leveranciers. Alleen goederen die goedgekeurd zijn, komen daardoor richting Europa. Op die manier zorgen wij er voor dat onze klanten ook controle hebben op hun externe en overzee leveranciers.’

Van vast naar variabel
Punselie benadrukt dat samenwerking met klanten bij Sanders| Fritom in de genen zit. ‘Wij kijken of we de vaste kosten voor onze opdrachtgevers kunnen omzetten in variabele kosten, door samen met hen op zoek te gaan naar variabele oplossingen voor hun logistiek. Daarbij nemen wij hen tegelijkertijd de zorg uit handen en streven wij zoveel mogelijk naar lange termijnrelaties.’ Deelman vult aan: ‘Wij adviseren onze klanten ook over verbeterings- mogelijkheden in hun bedrijf. Daarbij kijken onze engineers met een logistieke bril op mee naar de bedrijfsprocessen van een klant, om zo eventuele bottlenecks te elimineren. Deze adviezen staan los van onze logistieke dienstverlening, maar uiteraard helpen wij hen graag om problemen op te lossen.’ Ook MVO is een belangrijk item binnen de bedrijfsvoering van Sanders Fritom. ‘De Fritom Group heeft de ambitie om haar CO2-uitstoot tot 2015 met dertig procent te verlagen ten opzichte van 2007. Dat doen we onder meer door op lange trajecten gebruik te maken van multimodaal transport. Daarnaast hebben wij op onze website www.sandersfritom.nl een CO2-calculator die voor iedereen gratis te gebruiken is. Hiermee kunnen bedrijven bekijken hoeveel CO2-uitstoot zij kunnen besparen door gebruik te maken van alternatieve vervoersoplossingen. Op die manier willen wij actief bijdragen aan een schoner milieu en aan een meer duurzame samenleving.’


Sanders | Fritom
Jagersveld 12, 5405 BW Uden
T 0143 – 224444
E [email protected]
www.sandersfritom.nl

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
17-05-2024 09:06
Sam
Amerik Leeuwen
Kan ik daar Ook terecht voor het leasen Van een Mini? MvG....
04-05-2024 11:10
Amerik Leeuwen