Park Wijde Aa, Recreatiepark met vele mogelijkheden

In de Veenderpolder aan de Wijde Aa ligt Park Wijde Aa. Park Wijde AA is een recreatie park met vele mogelijkheden. Het park vond haar oorsprong in 1967 na de ruilverkaveling; er bleef voor de familie te weinig grond over om te boeren en in overleg met de gemeente werd toen de recreatie geclusterd, waarbij de camping ontstond. In de loop van de jaren werd de camping langzamerhand uitgebreid. Naast kamperen kunt u overigens ook gebruik maken van stacaravans.

Na de bouw van de bungalows, die te koop zijn als 2e woning of te huur via Hogenboom vakantieparken, heeft het park een mooi nieuw pand laten bouwen in een traditionele ‘boerderijstijl’,  met daarin een binnenspeelruimte voor kinderen, compleet met timmerhoek, tafeltennistafel, poppenhoek en een chillzolder.

De oude stal kreeg een opknapbeurt en de steigers werden uitgebreid voor grotere sloepen en zeilboten. Vanaf de Wijde Aa vaart u direct naar een stad als Leiden, de Kagerplassen, de Westeinderplassen of of misschien zelfs een keertje Amsterdam. Park Wijde Aa ligt in de Veenderpolder. Vanuit het park heeft u zicht op de ‚Veendermolen’, een type grondzeiler. De molen werd gebouwd in 1830 en herbouwd in 1934. De molen functioneert tot op de dag van vandaag en maalt regelmatig. De molen heeft een vijzel van 12 meter lang, met een doorsnede van 1,2 meter die het polderwater omhoog maalt van -5,00 naar 0,50 nap, zo de Wijde Aa in. Een opvoerhoogte van 4,5 meter en daarmee het hoogste van Nederland.

www.parkwijdeaa.nl 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *