Nieuwe auto’s voor JBM Koeriers: “De dealer maakt het verschil”

Onlangs schafte het Zoeterwoudse koeriersbedrijf JBM Koeriers twee nieuwe Citroën Jumpers aan. Leverancier is De Jong’s Autobedrijven uit Katwijk, dat het complete wagenpark levert, bestaande uit circa dertig bestelauto’s en bussen. “We maken belachelijk veel kilometers.”

Waarom kopen jullie je auto’s bij De Jong’s Autobedrijven?
Sjef Hendrikx, bij JBM Koeriers verantwoordelijk voor onder andere de marketing: “De Jong is al jaren onze huisleverancier. De bestelauto’s en bussen van het merk Citroën Berlingo en Jumper zijn betrouwbaar, degelijk en betaalbaar. Maar het allerbelangrijkste is dat als er een keer wat is, we meteen geholpen worden. Er zijn geen slechte auto’s, dus de dealer moet het verschil maken. Bij De Jong is dat het geval, ook als het gaat om het onderhoud. Een mailtje van ons over de kilometerstanden volstaat. Wij hoeven de auto’s alleen maar klaar te zetten, de Jong haalt ze op en zet een vergelijkbare vervangende auto neer.”

Waarvoor gebruiken jullie de auto’s?
“In onze branche, de koeriersmarkt, maken we belachelijk veel kilometers. Om de drie jaar vervangen we onze auto’s. Wij hanteren drie principes bij al onze diensten: 24 uur dag beschikbaar, integer en betrouwbaar. We vervoeren onder andere vertrouwelijke stukken, organen en bloedmonsters inclusief de bijbehorende protocollen en certificaten. Die moeten altijd snel en vóór een bepaald tijdstip op de plaats van bestemming zijn. Daar horen goede auto’s bij, waar ook onze chauffeurs tevreden over zijn.”

Waar rijden jullie allemaal?
“We vervoeren zendingen via het landelijke Packs-overnight-netwerk, waar we onderdeel van zijn. Via track en trace kunnen onze klanten hun zending volgen. Regionaal doen we op ad- hocbasis veel rondjes om de kerk. Vaak gaat het om gekoelde zendingen. We maken gebruik van koelunits die eenvoudig van de ene op de andere wagen kunnen worden overgezet. Omdat onze chauffeurs geen vaste auto hebben, maar van de ene op de andere wagen overstappen, is het handig dat we allemaal dezelfde auto’s hebben. Dan hoeven ze niet elke keer opnieuw te wennen aan een andere wagen.”

JBM Koeriers
Industrieweg 38a
2382 NW Zoeterwoude
T 071 – 581 07 10
E [email protected]
www.jbm.nl

De Jong’s Autobedrijven
Koningin Julianalaan 1
2224 EW Katwijk
T 071 – 402 85 54
E [email protected]
www.dejongsautobedrijven.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *