Gebr. v.d. Poel bv altijd al klaar geweest voor de toekomst

Loon- en aannemersbedrijf Gebr. v.d. Poel is in vele opzichten klaar voor de toekomst. En die toekomst begon al in 1965 toen het bedrijf zich ging toeleggen op verschillende disciplines om ook anno 2015 continuïteit te realiseren. Eind 2014 werd de werkplaats duurzaam gemaakt en dit jaar volgt het kantoorpand. De medewerkers maken de cirkel rond. Als erkend leerbedrijf zorgt eigenaar Dammie van der Poel dat hijzelf, zijn klanten of anders collega-bedrijven de komende jaren kunnen blijven rekenen op vakmanschap.

Loon- en aannemersbedrijf Gebr. v.d. Poel is een veelzijdig bedrijf. De wortels liggen in het agrarische loonbedrijf, waar opa Van der Poel mee begon. Vanaf 1965 legden de gebroeders Van der Poel,  de vader en oom van Dammie, de basis voor het bedrijf zoals het nu is. “Het agrarische loonwerk lag stil in de winter. Om de continuïteit te waarborgen, zochten ze naar mogelijkheden buiten de landbouw”, legt Dammie uit. “In 1979 werden de polderbesturen samengevoegd tot een waterschap en mochten wij het slootonderhoud en baggerwerkzaamheden voor De Oude Rijnstromen doen.” Inmiddels bestaat het dienstenpakket eveneens uit beschoeiing- en steigerwerk, grond- en straatwerk en waterbouwkundige kunstwerken. “We zijn vanaf de tekentafel betrokken, regelen de vergunningaanvraag en zorgen voor de juiste uitvoering.”

Dijkbrekend werk
Het bedrijf beschikt over een mooie projectportfolio, waarbij er zelfs baanbrekend – of misschien moeten we zeggen: dijkbrekend – werk wordt verricht. “Voor het Hoogheemraadschap Rijnland en in samenwerking met TU Delft en de provincie gaan we een dijkdoorbraak forceren. In de dijk zit meetapparatuur om te monitoren hoe de dijk zich houdt. Het is uniek dat je een veendijk gecontroleerd kunt laten klappen. Voor onderzoekers is dat heel bijzonder”, vertelt Dammie enthousiast. Minder baanbrekend, maar minstens zo mooi zijn de vele andere projecten waar Gebr. v.d. Poel zich mee bezig houdt. “Zo is De Boeren Jachthaven in Warmond volledig door ons aangelegd, naar eigen ontwerp. En hebben we de complete reconstructie uitgevoerd van het recreatie-eiland Koudenhoorn.”

Industriële uitstraling
Tien jaar terug is het bedrijf zich gaan verdiepen in hét alternatief voor hout: kunststof. In de steigerbouw combineren ze een stalen onderbouw met een kunststof bovenbouw. Dit zorgt voor een onderhoudsarme steiger met een lange levensduur. “Vaak denkt men bij steigers nog aan traditioneel hout, terwijl kunststof een heel goed en duurzaam alternatief is. Zeker bij jachthavens past de wat meer industriële uitstraling goed. Maar bij het karakteristieke restaurant Tante Kee hebben we omwille de uitstraling er bewust voor gekozen om de onderbouw in kunststof uit te voeren en het aanzicht hardhout te laten.”

Duurzaam bedrijf
Duurzaamheid is een belangrijk thema voor Dammie: bedrijfscontinuïteit, het opleiden van het personeel van de toekomst en aandacht voor het milieu. Daarom investeerde Gebr. v.d. Poel in nieuwe bedrijfshuisvesting waarbij zeer veel oog was voor duurzaamheidsaspecten: zonnepanelen, een warmtewisselaar en ledverlichting. “Deels wil ik dit, omdat we door moeten kunnen met deze aarde. Opdrachtgevers vragen er bovendien ook steeds vaker om in hun bestekken. Hoe dan ook, wij werken er hard aan om op meerdere vlakken de uitstraling van een duurzaam bedrijf te hebben.”

Loon- en aannemersbedrijf Gebr. v.d. Poel
Leidseweg 17a, 2374 AS  Oud Ade
T 071 501 8263
E [email protected]
www.gebrvdpoel.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam