Oud-wethouder Teylingen Leo van der Zon: Zwart gat of volle agenda?

“Ik ben niet in het spreekwoordelijke zwarte gat gevallen,” zegt Leo van der Zon (57), die in juli 2014 na een periode van achtenhalf jaar vrij plotseling afscheid nam als wethouder in Teylingen.  Bij veel mensen is Van der Zon bekend als voorzitter van het bloemencorso in de Bollenstreek. Maar hoe zien zijn dagen  er verder uit? Een interview.

Over zijn politieke loopbaan

“Toen ik op 1 januari 2006 aantrad als wethouder, na de gemeentelijke herindeling van Sassenheim, Voorhout en Warmond, was er niets. We hebben de organisatie samen met het college, de raad en de ambtenaren met succes op niveau gebracht, ook financieel. En we hebben veel dingen in gang gezet, met onder andere een nieuwe detailhandelsvisie. Er is gezaaid. Ik was graag nog een periode doorgegaan om te oogsten, maar ik heb zelf de stekker er uitgetrokken, omdat ik onvoldoende vertrouwen had in de samenwerking met mijn eigen partij, de VVD. Het ging onder andere over het feit dat ik ook voorzitter van het bloemencorso was. Acht jaar geleden was dat een pre, nu niet meer, ondanks het feit dat we daar goede afspraken over hadden gemaakt. Als zoiets gebeurt, kun je beter stoppen.”

Over het bloemencorso van de Bollenstreek
“Van 1990 tot 2002 zat ik in de gemeente- raad van Voorhout. Toen ik daarmee stopte, kwam er tijd vrij voor het voorzitterschap van het bloemencorso, een vrijwilligersklus in een vrijwilligersorganisatie waarin veel geld omgaat en die dus professioneel geleid moet worden. Ik heb nu tijd om een businessplan te schrijven waarmee we de organisatie op een hoger plan kunnen tillen en nieuwe financiële middelen aan kunnen boren. Het corso staat internationaal hoog aangeschreven. Met ongeveer een 1 miljoen kijkers is het het grootste bloemencorso en een van de grootste evenementen van Nederland. Het corso geeft veel, onder andere een groot netwerk. Mijn hart ligt bij het bloembollenvak. Mijn vader had een bollenbedrijf en ook ik ben actief geweest in het bloemenvak, onder andere als directeur van chrysantenveredelaar Deliflor.”

Over de periode na juli 2014

“Omdat ik de afgelopen acht jaar parttime wethouder was, kon ik de klanten aanhouden van Helios Management, mijn organisatieadviesbureau dat ik in 2000 heb opgericht. Ik ben bijvoorbeeld betrokken bij cao-onderhandelingen in de agrarische sector. Met mijn werkzaamheden voor Helios ben ik doorgegaan na juli 2014. Het is wel een stuk rustiger geworden. Onbetaalde werkzaamheden heb ik genoeg, onder andere het voorzitterschap van de omroep van de Bollenstreek en Welzijn Teylingen, maar betaalde opdrachten kan ik nog wel gebruiken. Ik zoek een functie als toezichthouder, commissaris, interim manager of adviseur, bijvoorbeeld bij fusies. Primair ambieer ik een functie in het bedrijfsleven of een mooi afgeronde klus in een agrarische organisatie met veel mensen. Ik ben een peoplemanager: zakelijk, duidelijk en met oog voor het feit dat de mensen je belangrijkste kapitaal zijn. Dan bereik je het meest.”

Helios Management
Engelselaan 6
2215 RG Voorhout
T 0252 – 22 22 44
E [email protected]
www.heliosmanagement.nl 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam