Uitzendbureau Level One South: “Mensen komen graag naar Nederland”

Uitzendbureau Level One South bemiddelt tussen werknemers uit binnen- en buitenland en werkgevers in Nederland. Vaak gaat het om arbeiders uit Polen en andere Europese landen zoals Bulgarije en Litouwen, die tijdelijk werk vinden bij bedrijven in uiteenlopende branches.

“Wij doen dit werk inmiddels een jaar of vijftien,” zegt Eduard Craanen, eigenaar van het elf man tellende uitzendbureau Level One South in Alphen aan den Rijn, dat een filiaal heeft in Polen. “We kennen dus het klappen van de zweep. Werknemers worden volgens de cao van de betreffende branche betaald en we zorgen voor huisvesting en vervoer naar het werk. Het is onze taak om de hele papierwinkel te regelen voor de werkgever.”

Loonlijst

De laatste jaren is dit steeds ingewikkelder geworden als gevolg van gewijzigde wet- en regelgeving. Werkgevers geven dit daarom graag uit handen. Een van de diensten die Level One South levert, is payrolling: medewerkers staan op de loonlijst bij het uitzendbureau, zodat bijvoorbeeld het risico op doorbetalen bij ziekte niet bij de bedrijven ligt.

De service gaat heel ver. Eduard: “We maken bijvoorbeeld ook de papieren in orde voor medewerkers van Nederlandse bedrijven die tijdelijk in Duitsland werken. Zo hebben we bijvoorbeeld een glasvezelbedrijf dat kabels legt in Duitsland met hulp van Nederlandse en Oost-Europese mensen. Je kunt rustig zeggen dat dit een specialiteit is van ons.”

Altijd bereikbaar

Dit is niet de enige manier waarop Level One zich onderscheidt. “We zijn 24/7 bereikbaar,” zegt Eduard. “Veel van onze klanten beginnen vroeg. Als een medewerker er ’s morgens niet is of als er plotseling extra mensen nodig zijn, moeten wij meteen kunnen helpen. We vinden service heel belangrijk.”

De service gaat ook de andere kant op, richting de flexwerkers. “We begeleiden ze intensief en inspecteren regelmatig hun woningen. En we hebben Pools sprekende coördinatoren, zodat we mensen in hun eigen taal kunnen aanspreken. Op zaterdagen geven we bovendien Nederlandse les en zo nodig andere scholing. Hierdoor vergroten de werknemers hun kansen op de arbeidsmarkt.”

Lariekoek

Dat Oost-Europese werknemers de plek innemen van Nederlanders, is ‘lariekoek’, neemt Eduard een veel genoemd vooroordeel weg. “Het gaat veelal om ongeschoold werk waarin Nederlanders geen zin hebben. En dat terwijl er veel mensen werkloos thuis zitten, waarvan een deel overigens best aan de slag zou kunnen gaan. Daarom huren we Oost-Europeanen in, tot volle tevredenheid van de werkgevers. De arbeidsethos is goed. Ze komen graag naar Nederland, ook al omdat ze niet meer, zoals voorheen, slechts een grijpstuiver verdienen, maar netjes volgens de cao worden betaald.”

Level One South

Ondernemingsweg 26
2404 HN Alphen aan den Rijn
T: 0172 – 65 29 29
I: www.levelonesouth.nl
E: [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *