Column Piet Bokelaar: Generieke toepassingen winnen

Ik houd een overweldigend gevoel over na drie dagen rondlopen op Web Summit in Dublin. Veruit de meeste aanwezige startups richten zich op de B2C-markt. Veelal op het gebied van E-Commerce, Social Media of nog een beter collaboration platform. Maar moet je je als startup daar nu nog op richten? Om de vraag te beantwoorden is het wellicht goed te weten dat er op het vlak van mobiel werken voor de B2B niet heel veel nieuwe initiatieven zijn.

Veel bedrijven werken intern met een ERP-systeem. ERP-systemen worden niet zomaar meer vervangen. Het ontbreekt de leveranciers van deze systemen wel aan flexibiliteit. Maar als je snel wilt inspelen op de behoefte van de markt dan moet je niet bij de leveranciers van ERP-systemen zijn. Mobiel werken is hier een voorbeeld van. Hoewel de ERP-leveranciers aangeven dat wel aan te kunnen, blijkt in de praktijk dat ze daar soms jaren voor nodig hebben. De systemen zijn simpelweg te omvangrijk om snel nieuwe functies toe te voegen. De CEO van Netsuite doet daarover een boude uitspraak: “Wie als CEO van een grote onderneming gaat wachten op nieuwe software van de grote jongens als bijvoorbeeld SAP, Oracle en IFS is zijn hun baan over 5 jaar niet zeker.”

Er is dus ruimte voor nieuwe kleinere initiatieven die naatloos integreerbaar zijn met deze ERP-systemen. Het moeten generieke toepassingen zijn die in vele branches ingezet kunnen worden. Hier is MoreApp een goed voorbeeld van. MoreApp is een app die door Achmea, Scania, Dura Vermeer, Vestia en meer dan 1.000 anderen bedrijven gebruikt wordt om papieren formulieren te vervangen. Met de app is het vastleggen van informatie goedkoper, sneller en leuker.

Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor werkbonnen, bezoekverslagen, urenbriefjes, inspecties, enquêtes en alle andere soorten formulieren. Als de voortekenen ons niet bedriegen kan MoreApp wel eens gaan winnen!

Piet Bokelaar, Distel Software en MoreApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *