Column Jean-Pierre Schreurs: Gebroken verhaal

Smartphones… de meesten van ons kunnen bijna niet meer zonder. We spenderen tientallen Euro´s per maand aan een abonnement en houden zo ongemerkt de grote mobiele providers overeind door niet te betalen voor de verbinding maar voor de hardware. En wat doen we met die hardware? Die laten we steeds vaker vallen. Met als resultaat een gebroken scherm, dat we blijven gebruiken want we hebben immers nog dat abonnement. En er blijken grote verschillen tussen mensen en hoe zij met hun smartphone omgaan.

Smartphonehoesjes.nl deed onderzoek naar schade aan de smartphones. En wat blijkt: het zijn met name jongeren die slordig zijn in het gebruik van hun smartphone. Van de jongeren tussen 16 en 20 jaar heeft maar liefst zestig procent weleens schade gehad aan de smartphone. Ter vergelijking: bij de groep vijftig plus is dat nog maar tien procent.

De meeste schade ontstaat doordat mensen de smartphone laten vallen. Het onderzoek laat allerlei wetenswaardigheidjes zien, waarvan er eentje toch opvallend is. Er is namelijk een verschil tussen Apple en Samsung. Een verbrijzeld scherm komt namelijk bij 37% van de schadegevallen van Apple voor, bij Samsung is dat slechts 28%. Een plastic scherm van Samsung heeft blijkbaar voordeel boven een glazen scherm van Apple. En bij smartphonehoesjes.nl weten ze daar natuurlijk wel een goed advies voor…

Als ik studenten zie met zo’n verbrijzeld scherm ben ik altijd bang dat ze hun vingers open halen aan dat glas. Wegstoppen dus die phone, dat is veiliger en dan heb ik in elk geval de illusie dat mijn verhaal boeiender is dan Facebook.

Jean-Pierre Schreurs, eigenaar van adviesbureau SONDZ / www.sondz.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *