Horsman & Co transformeert

De tijd dat er vooral in het buitengebied nieuwbouw werd gerealiseerd ligt al weer een tijdje achter ons. Transformatie van bestaande, veelal verpauperde binnenstedelijke locaties is de opgave van vandaag de dag. Wonen en werken met alle voorzieningen binnen handbereik.

Horsman & Co heeft door zijn jarenlange ervaring met binnenstedelijke (ver)nieuwbouw alle kennis in huis om die opgave met beide handen aan te pakken. Een goed voorbeeld daarvan is het project Het Ensemble aan de Nijverheidsstraat in het centrum van Hoofddorp. Daar waar tot verkort een aantal verouderde garagebedrijven en een pompstation gevestigd waren, worden het komend jaar in totaal 49 appartementen, 16 eengezinswoningen en 4 bedrijfsunits gerealiseerd.

Gevarieerd gevelbeeld

Door in de gevels verschillende kleuren metselwerk te gebruiken en bij de eengezinswoningen eveneens verschillende dakvormen toe te passen is het architectenbureau KVDK uit Noordwijk erin geslaagd een gevarieerd gevelbeeld te creëren dat goed aansluit bij de omliggende woningen.

Door de grote verscheidenheid aan woningtypen – van eengezinswoning tot penthouse – heeft Het Ensemble voor elke leeftijd en voor elke levensfase de juiste woonkwaliteit te bieden.

Kortom, Het Ensemble biedt de mogelijkheid van een volledige wooncarrière op één locatie.

Geen enkel bezwaar

Het Ensemble is mede tot stand gekomen door middel van een intensief participatietraject met gemeente en omwonenden. Uit het feit dat er geen enkel bezwaar is ingediend tegen de omgevingsvergunning blijkt de Alles voor Elkaar aanpak van Horsman & Co ook bij deze transformatie de juiste te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *