Restaurant-bar Chique & Simpel: “Iedereen moet uit eten kunnen”

Aandacht, dat is waar het om draait, zeggen Ferry Schneider, zijn vrouw Cindy en Michael van Broekhoven, de drie eigenaren van restaurant Chique & Simpel in Lisse.

Terwijl in de keuken de pannen zachtjes opstaan vanwege een grote zakelijke bijeenkomst ’s avonds, nemen de drie eigenaren uitgebreid de tijd om hun visie op ondernemen uiteen te zetten. Aandacht is het sleutelwoord. En dat vertellen ze niet alleen, ze laten het ook zien. Meteen bij binnenkomst serveert gastvrouw Cindy een kop koffie. Chef-kok Ferry schotelt even later zelfgemaakte pepermunt voor (“niet van die harde stukken, maar pepermunt die smelt in de mond”). En Michael, die de financiën beheert en op drukke dagen achter de bar staat, demonstreert hoe je een glas cognac verwarmt.

Happy de deur uit

“Onze gasten zijn een avondje uit,” zegt Michael. “Daarom moeten ze zich welkom voelen. We vinden dat ze iets extra’s moeten krijgen.” Een restaurant runnen is een roeping, vult  Cindy aan. “Ik zou niet op een kantoor kunnen werken. Ik ben happy als de gasten aan het eind van de avond happy de deur uit gaan.”

Het restaurant, dat in een monumentaal pand uit 1850 is gevestigd aan een rustiek plein in het centrum van de Bollenstreek, richt zich op gasten die chique willen eten. Maar ook een simpele hap is mogelijk. “Iedereen moet uit eten kunnen,” zeggen de bij Euro-Toque aangesloten eigenaren, die hiervoor zeven jaar restaurant De Dikke Mik in Sassenheim runden. “We serveren verse producten, die we zelf dagelijks inkopen, tegen een normale prijs. Eten kan bij ons in de vorm van een 3-, 4- of 5-gangenmenu met wijnarrangement, maar je kunt ook een sateetje aan de bar eten. En als iemand een borrel geeft, serveren we een bittergarnituur maar ook exclusievere hapjes. Voorop staat dat we geen standaard programma afdraaien. De gast krijgt wat-ie wil. Want die staat op één.”

Restaurant-bar Chique & Simpel

Heereweg 227, 2161 BG Lisse
T 0252 22 92 66
I  www.chiqueensimpel.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *