Verdonk Woning- en Projectinrichting: “Als we honderd zijn, wordt het feest”

Lex en Karin Verdonk runnen samen met vier stoffeerders het familiebedrijf Verdonk Woning- en Projectinrichting, dat dit jaar zijn negentigste verjaardag viert. Door een klant werd Verdonk voorgedragen voor de Sterkste Schakel.  “We staan open voor meningen en verbeteringen.”

“Onlangs hebben we bij een klant een linoleum vloer gesloopt die mijn vader veertig jaar geleden heeft gelegd,” kijkt Lex Verdonk terug in de tijd. “Dat was ons eerste project bij een zakelijke klant.” Het was het begin van een nieuw tijdperk voor het familiebedrijf in Aarlanderveen, dat in 1924 werd opgericht door de grootvader van Lex, die begon als zeil- en zadelmaker.

Bekende namen

Anno 2014 bestaat het klantenbestand voor het overgrote deel uit scholen, zorginstellingen, tandartsen, gemeenten, aannemers en verenigingen van eigenaren, aan wie Verdonk vloeren, raamdecoratie, zonwering en horren levert. Lex: “Maar particuliere klanten komen ook nog steeds bij ons, ondanks het feit dat we allang geen winkel meer hebben. Dankzij mond-op-mondreclame weten ook zij ons nog steeds te vinden.” Bekende namen in het klantenbestand van Lex en Karin Verdonk, die ook buiten de regio Rijnland actief zijn, zijn het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp, de gemeente Alphen aan den Rijn en Ipse de Bruggen, aanbieder van zorg aan gehandicapten in de provincie Zuid-Holland.

We zitten aan de koffie in de bedrijfsruimte naast het huis van Lex en Karin, waar ’s winters een houtgestookte kachel zorgt voor een gezellige, huiselijke sfeer. Nu, op een vrijdagmiddag in juli, blaast de airco koele lucht de ruimte in, waar Karin de administratie doet en interieuradviezen geeft. Lex staat er klanten en vertegenwoordigers te woord en maakt offertes. “Mensen komen graag bij ons op de koffie,” zeggen Lex en Karin. “Ze komen tot rust hier midden in het Groene Hart.”

Klant is de gelukkige

“Onze stelregel is: we doen het samen met opdrachtgevers en leveranciers,” formuleren Lex en Karin hun filosofie. “De klant is dan altijd de gelukkige. En dat moet ook want een klant is een klant, het maakt niet uit wat die koopt: een hor voor één enkele deur, 10.000 m2 linoleum of de aankleding van een trappenhuis in een parkeergarage. We streven ernaar dat we na de oplevering van een project geen verbeteringen meer hoeven door te voeren. Service, een goed advies en meedenken met de klant staan bij ons hoog in het vaandel, ook bij onze medewerkers die al twaalf jaar en langer bij ons werken. Allemaal staan we open voor meningen en verbeteringen. Dat haalt het beste in ons boven.”

Ballonvaart

Bij vertrek zegt Karin: “Toen we tachtig jaar bestonden, vierden we dat met een ballonvaart boven het Groene Hart. Het 90-jarig bestaan – eerder dit jaar – hebben we bescheiden gevierd met een kleine barbecue, samen met onze medewerkers. We gaan voor de honderd, dan wordt het feest.”

Verdonk Woning- en Projectinrichting

Kerkvaartsweg 57
2445 AC Aarlanderveen
T (0172) 579 133
I www.verdonkbv.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *