Van Egmond Totaal Architectuur bestaat 40 jaar: “Architectuur met lef en liefde”

Drie jaar geleden namen Diederik en Britta van Egmond het architectenbureau over van vader Hans en diens broer Ben. Er kwam een nieuwe generatie aan het roer van het familiebedrijf, dat dit jaar zijn 40-jarig jubileum viert. De tekentafel maakte plaats voor 3D-tekeningen. Wat bleef waren de karakteristieke ontwerpen. Een kort interview en een overzicht van enkele recente projecten in de regio.

Hoe karakteriseren jullie Van Egmond Totaal Architectuur?

Britta: “We zijn een echt familiebedrijf. Mijn broer en ik zijn opgegroeid onder de tekentafel van onze vader, die altijd aan het werk was, terwijl onze moeder actief was als interieurarchitect. We zijn heel trots op wat we als familie allemaal samen doen. En ik vind het heel bijzonder dat ik met mijn broer samenwerk en dezelfde kamer deel. Het is uniek dat we onze passie voor architectuur en ondernemen op deze manier kunnen delen. Wij gaan daarbij altijd voor kwaliteit op de lange termijn. We denken in generaties en niet in kwartaalcijfers.”

Wat doen jullie zoal?

Diederik: “Mensen in de Duin- en Bollenstreek kennen ons van de villa’s en andere gebouwen in het hogere segment, maar onze portefeuille is veel breder. We ontwerpen ook complete woonwijken, luxe appartementencomplexen, hotels, scholen, sportaccommodaties, zorggebouwen en zelfs een gevangenis. We zijn verankerd in de regio, maar we opereren nationaal en zelfs internationaal, recentelijk bijvoorbeeld in Berlijn en op de Antillen, waar we een villapark ontwikkelen. En deze activiteiten breiden zich uit. Kort samengevat: we werken hard en streven naar het ontwerpen van mooie gebouwen en interieurs, waar we trots op kunnen zijn. Samen met ons team bieden we een totaalconcept op het gebied van architectuur, stedenbouw, interieur- en tuinontwerp.”

Hoe onderscheiden jullie je van andere architectenbureaus?

Britta: “Door korte lijnen en een hoog serviceniveau. En we kiezen voor een persoonlijke aanpak, in dialoog met de opdrachtgever en met liefde voor de omgeving. Dat wat we maken moet passen in het landschap. We hebben iets idealistisch in ons. We willen een  bijdrage leveren aan een mooiere omgeving. Zie ons maar als – soms wat eigenwijze – wereldverbeteraars. De architectuur is een mooi middel om de samenleving een beetje mooier te maken.”

Diederik: “Wij hebben het geluk dat we mogen werken met opdrachtgevers die onderscheidende bouwwerken willen. Dat kan een villa zijn, maar ook een hotel of een kantoor. Wij worden daarbij uitgedaagd om met vernieuwende ideeën te komen. Wij dagen onze opdrachtgevers echter ook altijd uit om dóór te denken over hun opdracht of over hun vraagstelling. Zo kom je uiteindelijk samen tot de mooiste eindresultaten. Die strijd én samenwerking is het mooiste aan ons vak.”

Tot slot: hoe doen jullie dat?

Britta: “Door doordachte risico’s te nemen. Met lef. Maar ook met liefde voor het vak en de drang om de zaken dan ook goed uit te werken. Daarin kan ik sparren met de opdrachtgever maar ook met mijn broertje, vader of oom. En zo krijg je uiteindelijk de ontwerpen die het verschil maken tussen ‘goed’ en ‘nog beter’. En daar blijven wij naar streven.”

Het bureau

Van Egmond Totaal Architectuur telt 40 medewerkers, is gehuisvest in een kantoorvilla in Noordwijk-Binnen en wordt geleid door Diederik van Egmond (1977) en zijn drie jaar oudere zus Britta.

Oprichter Hans van Egmond (vader van Diederik en Britta) en oom Ben werken ook nog steeds mee. Diederik studeerde aan de TU Delft. Britta studeerde na de Rietveld Academie in Amsterdam aan de prestigieuze Architectural Association in Londen. Sinds twee jaar staat ze in The Next Women top 100 van invloedrijkste zakenvrouwen, een initiatief van onder andere Het Financieele Dagblad en het ministerie van Economische Zaken.

Van Egmond Totaal Architectuur

Gooweg 5
2202 AX Noordwijk
T  071 – 361 97 00
I   www.vanegmondarchitecten.nl
[email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Julian
Beste, Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Julian van Dijck Mediya B.V https://mediya.nl/
11-04-2024 16:43
Julian
Julian
Beste, Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Nog een fijn Paasweekend! Met vriendelijke groet, Mike van Wijnen Mediya B.V https://mediya.nl/
30-03-2024 09:58
Julian