VANDERPLAS Bouwkundig Adviesbureau: “Kwaliteit in de bouw kan altijd beter”

“Als je de afgelopen 15  jaar bekijkt, kun je constateren dat de kwaliteit van bouw- en renovatiewerkzaamheden is verhoogd, ondanks de crisis,” zegt Kees van der Plas van het gelijknamige bouwkundig adviesbureau. “Maar het kan altijd beter.” Kees van der Plas levert graag zijn bijdrage aan verhoging van de kwaliteit. Met name aannemers en verenigingen van eigenaren ziet hij als potentiële klanten, doordat de werkzaamheden die hij uitvoert voor woningcorporaties verschuiven naar aannemers. Van der Plas heeft 35 jaar ervaring op het gebied van renovatie en nieuwbouw. Sinds 2000 werkt hij als bouwkundig adviseur voor woningbouwverenigingen in de regio Amsterdam en tot vijf jaar geleden bij Vereniging Eigen Huis. Ook gemeenten huren hem regelmatig in. Hij kan worden ingeschakeld voor toezicht op bouw- en renovatiewerkzaamheden en voor kwaliteitsbewaking op de bouwplaats. Ook het voorbereiden van bouwprojecten is bij hem in goede handen.

Onafhankelijk persoon

“Mijn specialiteit is renovatie,” vertelt Kees van der Plas. “Voor De Alliantie, een grote woningcorporatie met 60.000 verhuurbare eenheden in de noordelijke Randstad, heb ik veel renovatiewerk begeleid. Dat gaat van casco-onderhoud, splitsen en samenvoegen van woningen tot funderingsherstel. Maar ook voor nieuwbouwprojecten kunnen aannemers me inhuren, bijvoorbeeld voor kopersbegeleiding of toezicht. Natuurlijk kunnen zij dat werk zelf doen, maar de ervaring leert dat het goed is dat een onafhankelijk persoon kijkt of de kwaliteit geborgd is en of er volgens het bestek wordt gewerkt. Mijn motto is: kwaliteit wint het van de kwantiteit. Als je bezuinigt op kwaliteit, moet je dat dubbel en dwars terugbetalen, nog afgezien van de frustraties die dat met zich meebrengt.”

VANDERPLAS Bouwkundig Adviesbureau

Emmaplein 28, 2225 BK Katwijk
T 06-23 36 51 91
I www.bouwadviesvanderplas.nl
[email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *