Station Drukwerk investeert in nieuwe drukpers

Station Drukwerk heeft sinds deze maand een nieuwe drukpers geplaatst in het bedrijf aan de Scheepmakerstraat. Nadat het bedrijf eerder dit jaar haar aanbod al had uitgebreid met een extra service voor bijzondere printvormen is nu de nieuwe pers operationeel. “Het gaat om een investering van ruim vier ton”, verklaart directeur Wim van Dijk. “Dat geeft aan dat we als bedrijf volop vertrouwen hebben in de toekomst en dat wij voor onze clientèle de dienstverlening verder kunnen optimaliseren.”

Station Drukwerk verzorgt regulier druk- en printwerk voor bedrijven en instellingen door heel Nederland. De hoofdmoot van de clientèle is gevestigd in de Duin- en Bollenstreek, Leidse regio, en de driehoek Zoetermeer – Den Haag en het Westland. “De toegenomen vraag naar drukwerk en de behoefte modern en zo duurzaam mogelijk te drukken, leidde tot het besluit te investeren in deze uiterst moderne drukpers”, legt Kees van Dijk uit. Samen met zijn broer Wim vormt hij de directie van de innovatieve drukkerij, die gevestigd is op het Katwijkse industrie- terrein ‘t Heen.

Kees van Dijk: “Sinds vorig najaar biedt Station Drukwerk ook de mogelijkheid aan om XL-printwerk in bijzondere vormen en oplages te bestellen. Het betreft een breed assortiment in onderscheidende vormen, van groot formaat prints op diverse materialen, zoals fotopapier, canvas, vinyl en polyprop. Belangrijk daarbij zijn ook de diverse toepassingen, zoals posters, stickers, presentatiesystemen, steigerdoeken, behang, banieren, reclameborden, displays etc. Uiteraard drukken wij deze vormen in een hoge kwaliteit en tegen scherpe prijzen”.

Alleskunner

“In de breedste zin van het woord geldt dat we gespecialiseerd zijn in het vervaardigen van allerlei drukwerk in offset en in print, van zwart tot fullcolour. Ons bedrijf  staat  bekend als een onderneming met een passend advies en een snelle uitvoering van de bij hem ondergebrachte werkzaamheden; en dat  voor een faire prijs”, aldus Wim van Dijk. “Het inmiddels ruim 75 jaar jonge bedrijf werkt vanuit een professionele houding en hecht daarbij aan het intensief onderhouden van informele contacten met zijn clientèle. Station Drukwerk staat tevens bekend voor de kwaliteit van de producten en vooral ook de snelle en precieze afhandeling van de opdrachten”.

“We maken werk van de producten die we voor en met onze clientèle maken,” benadrukt directeur Wim van Dijk. “Die klanten variëren van bedrijven hier direct om de hoek, tot grote instanties zoals ministeries, universiteiten, verzekeringsinstellingen en wereldwijd opererende firma’s. Onze missie is daarbij duidelijk en in de loop der jaren niet veranderd. Wij willen de partner zijn voor bedrijven en instellingen in al hun gedrukte en geprinte communicatievormen. Ook vormgeving, het ontwerpen van communicatiestrategieën en het realiseren van alle vormen van nieuwe media zijn bij ons daarbij in goede handen.”

Digitaal

Een bestaande loot aan de stam is het digitaal printen. Een unieke mogelijkheid om voor onze clientèle snel, in gevarieerde aantallen van tien tot nagenoeg oneindig, kleurrijk en kwalitatief prima drukwerk op maat te verzorgen. Van een gerichte nieuwsbrief tot een full colour brochure, een instructie- catalogus tot een aantrekkelijke vorm van direct mailing. “Digitaal drukken heeft al sinds een aantal jaren een belangrijke plek verworven in de grafische industrie. Het vervangt het conventionele offsetdrukwerk niet, maar is daaraan complementair,” legt Kees van Dijk uit. “De toename van digitaal drukwerk stijgt. Mijn verwachting is dat deze vorm van produceren de komende jaren nog sterk gaat groeien. Dit komt mede doordat de vraag vanuit de klant verandert naar gerichtere producten. Zowel in vorm als in aantallen. Dit, in combinatie met de verbeterde kwaliteit, flexibiliteit en snelheid van digitaal persen, verklaart die groei.”

Wim van Dijk: “Door de combinatie van alle productievormen zijn we nu  in staat de markt met alle druk- en printvormen te bedienen. In welke oplage dan ook. We hebben Station Drukwerk gepositioneerd als ‘alleskunner’ die de traditie van drukken en het toepassen van nieuwe technologieën goed weet te combineren.”

Concentratie en splitsing

“Om de dienstverlening te optimaliseren en de digitale-productie op één adres te concentreren, heeft ons bedrijf een aantal aanpassingen ondergaan,” vertelt Wim van Dijk. “Daardoor zijn we nu in staat het XL printwerk, naast al het reguliere print- en drukwerk, op één adres te realiseren, waarbij in ons bedrijfspand het drukken op de begane grond plaatsvindt en de diversiteit aan printvormen op de eerste etage wordt gerealiseerd”.

“Een tweede beweging die onlangs doorgevoerd is”, aldus Wim van Dijk, “ is het opsplitsen van de vormstudio en de drukkers- en printactiviteiten. Vanaf dit voorjaar zijn Station Drukwerk en de Studio Graphic Services & Production – kortweg GSP Katwijk – twee ondernemingen gevestigd op aparte adressen. Voor de klant betekent dat geen verschil, maar voor ons is het een logische splitsing met een duidelijke onderlinge werkverdeling. Station Drukwerk is het adres voor al het druk- en printwerk met als directie Wim en Kees van Dijk. De vormstudio gaat verder als ‘GSP Katwijk’: Het adres voor al het vormwerk, waaronder desktoppublishing, ontwerp en opmaak, huisstijl bewaking en projectbegeleiding voor alle soorten media. De studio is gevestigd op de Burgerdijkstraat 19 in het centrum van Katwijk aan Zee en wordt als zelfstandig bedrijf geleid door Gerrit Schaap.

Contact

De onderlinge samenwerking zorgt er voor dat de keuze tot splitsen voor de klant geen verschil uitmaakt. We blijven wie we zijn en wat we doen, waarbij kwaliteit, snelheid en creativiteit kenmerkend is voor onze werkwijze. Het verschil is de onderlinge verzelfstandiging.

Wim van Dijk benadrukt dat hij en zijn broer Kees voor de verkoop van al het druk- en printwerk bij Station Drukwerk de contactpersonen zijn. “Dat betekent voor de klanten dat er altijd voor al hun vragen een duidelijk en bekend aanspreekpunt is. We zijn telefonisch te bereiken op 088 20 40 800 of via ons e-mailadres: [email protected].”

Station Drukwerk Katwijk

Scheepmakerstraat 5G
2222 AB Katwijk
T 088 – 20 40 800
E [email protected]
I www.stationdrukwerk.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam