Glas Groenvoorzieningen over Katwijkse boulevard: “Het hele plaatje klopt”

“We zijn best wel Katwijk-minded, zegt Ruud Glas van Glas Groenvoorzieningen, betrokken bij de werkzaamheden voor de kust. “We hebben dezelfde mentaliteit: aanpakken en normaal doen. We passen goed bij elkaar.”

Glas Groenvoorzieningen in het kort

Glas Groenvoorzieningen legt beschoeiingen, damwanden, aanlegsteigers, vlonders en hekwerk aan in opdracht van gemeenten, waterschappen, Rijkswaterstaat, bouw- en andersoortige bedrijven en soms ook particulieren. Het bedrijf (circa tien medewerkers, opgericht in 1970) doet ook projecten op het gebied van tuinarchitectuur. “Ons motto is: ‘Als het goed moet staan’,” zegt eigenaar Ruud Glas.

“Wij onderscheiden ons door snelheid, kwaliteit en oplossingsgerichtheid. Van onze klanten horen we dat we netjes en snel werken, zonder dat ze er zelf omkijken naar hebben. Dat moet ook wel in de huidige tijd. Alles gaat steeds sneller. Daarom wordt tijd om te genieten steeds belangrijker.”

Katwijkse boulevard

Het is niet de eerste keer dat Glas Groenvoorzieningen op de Katwijkse boulevard actief is. In 2006 legde Glas een hardhouten vlonder en een dito damwand aan voor een herdenkingsmonument. Ook voetbalvereniging Quick Boys en het Katwijkse Zeehospitium huurden het Noordwijkerhoutse bedrijf al eens in. En nu dus Ballast Nedam, met wie Glas al veel projecten deed. Glas is geen onbekende aan de kust, eerder werd gewerkt aan de kustprojecten van Noordwijk, Scheveningen en Zandvoort.

Hout en groen

“Het wordt een mooie boulevard,” vindt Ruud Glas. “Het hele plaatje klopt. Het is geen rechttoe rechtaan verhaal, maar een gezellig geheel met veel houtwerk en groen en overal zicht op zee. Met dank aan OKRA Landschapsarchitecten uit Utrecht, dat het ontwerp maakte. Het is een prachtig visitekaartje. Vanwege de mooie locatie is ons personeel extra gemotiveerd. Bijzonder was dat er vooraf een ideeënboek is gemaakt, waarbij de onderaannemers mee mochten denken over de technische uitwerking. En Ballast Nedam had elke morgen een half uur overleg met de betrokken partijen.”

Kilometers draad

Half maart van dit jaar begon Glas met het plaatsen van afscheidingspaaltjes en 45 kilometer draad over een lengte van 14 kilometer. “Alleen het bestellen ervan en de logistiek erachter was al een uitdaging, ook omdat het overgrote deel voor 1 april klaar moest zijn. We hebben de deadline gehaald, tot tevredenheid van de opdrachtgever.” Als de parkeergarage klaar is in 2015 plaatst Glas ook daar paaltjes met draad.

Boardwalk

Later dit jaar bouwt Glas een houten boardwalk en uitzichtpunten in het duin op de boulevard. Deze boardwalk is demontabel en bestaat uit circa 750 speciaal ontwikkelde roosters met opstaande stalen strips met ertussen hardhouten planken. Ruud: “Vanwege de grote hoeveelheid planken (circa 15 kilometer) en het nauwgezette legplan is dit de grootste uitdaging. De boardwalk wordt het hoofdelement van de boulevard, waarover de mensen heerlijk kunnen flaneren en genieten.” De andere zaken die Glas nog voor zijn rekening neemt, zijn een houten tribune op het centrale evenementenplein, drie grote zitelementen van elk 12 bij 3 meter en houten fietsparkeerkoffers. “We doen wel vaker prestigeprojecten,” sluit Ruud Glas af. “Deze opdracht in Katwijk is er zeker een van.”

Glas Groenvoorzieningen B.V.

Geesthof 7
2211 SN Noordwijkerhout
T 0252 – 37 38 50
I www.glasgroen.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam