Basis Bedrijfshuisvesting: Van traditionele transactiemakelaar naar professionele vastgoedadviseur

In een veranderende markt is Basis Bedrijfshuisvesting de laatste jaren uitgegroeid van een traditionele “transactiemakelaar” naar een professionele vastgoed adviseur. De uitbreiding van de taxatie-praktijk is daar een goed voorbeeld van evenals het beheren van vastgoedportefeuilles.

Banken hebben een nieuw taxatiebeleid aangezien de marktomstandigheden in de vastgoedsector aangrijpend veranderd zijn. Daarnaast is het financieringsbeleid van de banken ook aangescherpt. Om in aanmerking te komen voor een (her) financiering dient de zogenaamde “loan to value” verhouding op orde te zijn. Hiertoe willen de meeste banken periodiek een taxatierapport van een door hen toegewezen taxateur in handen hebben.

Basis Bedrijfshuisvesting B.V. is door alle grote banken erkent als taxateur. “Wij hebben jarenlang geïnvesteerd in de optimalisatie van onze rapporten en investeren veel in het kennisniveau van ons personeel”, aldus Sander Zwaan RT, partner bij Basis Bedrijfshuisvesting. Als voorbeeld noemt hij de aansluiting bij TMI. TMI is een door de bank omarmd taxatie instituut, waarbij met name transparantie van data en uniformiteit van de rapportage centraal staat. “Financiers willen steeds vaker de mening van de taxateur onderstreept zien door referentie objecten en aangezien over het algemeen geen object gelijk is aan elkaar, is het aan ons de taak de waarderingen zo goed mogelijk te onderbouwen”, aldus Ronald Koemans, makelaar taxateur bij Basis Bedrijfshuisvesting. “Door de omvang van ons kantoor met drie vestigingen centraal in de regio beschikken wij over veel specifieke data om tot een juiste marktwaarde te kunnen komen.” Het feit dat uit onderzoek van PropertyNL is gebleken dat Basis Bedrijfshuisvesting B.V. voor de zesde maal op rij het grootste makelaarskantoor is uit de regio, sluit naadloos bij het verhaal van Koemans aan. “Wij adviseren onze clienten dan ook tijdig de waarde van hun vastgoed in beeld te brengen”, vervolgt Zwaan.

Katwijk doet het goed

Zeker voor het Katwijkse gebied beschikt Basis over zeer veel marktinformatie. Veelal informatie uit recente transacties bewerkstelligd door Basis. “Kijk maar eens naar het centrum van Katwijk”, vertelt Ronald Koemans. In het kernwinkelgebied is nauwelijks leegstand meer en hij vertelt dat recent verhuurd is aan Schuitemaker Vis, La Vida Loca,  Intersport, Pom Pom/ Portland, een bloembinderij aan de Taatedam en twee winkels op het Andreasplein. “Katwijk doet het best goed”,  vervolgt Zwaan. “Mensen vinden het gezellig om te winkelen, dit blijkt ook uit onderzoek van de NVM, maar dan moet je wel wat te bieden hebben als winkelcentrum. En dat hebben we ondertussen met een goede mix tussen winkels, horeca, leisure en vermaak. En straks gaat de parkeergarage ook nog eens open, waardoor men er ook nog makkelijk kan komen!” Koemans geeft nog even een tip: “Laat mensen het eerste uur of twee uren gratis parkeren. Dat werkt op andere plaatsen in Nederland ook bevorderend voor het winkelend publiek.”

Basis Bedrijfshuisvesting

Vrijheidslaan 35
2321 JR Leiden
T 071 – 523 3277
I www.basis.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *