Versteegen Auto’s bestaat 50 jaar: “We maken waar wat we zeggen”

Versteegen Auto’s vierde in april het 50-jarig jubileum. Een mooie mijlpaal voor het allround autobedrijf, gelegen aan de rand van Zoeterwoude-Dorp pal naast de A4, de drukste verkeersader van ons land. Naar aanleiding van de verjaardag een interview met Pieter Versteegen. “We zijn een gedegen familiebedrijf.”

Hoe vieren jullie je vijftigste verjaardag?

Pieter Versteegen: “In april hadden we een drukbezochte receptie met zo’n driehonderd mensen. Daarna was er een jubileumshow en een open huis. Iedere klant krijgt dit jaar zijn APK-beurt gratis, een actie die goed aanslaat. En elke maand zijn er vele prijzen te winnen.”

Hoe onderscheidt Versteegen Auto’s zich van de concurrent?

“We zijn een gedegen familiebedrijf met jarenlange ervaring, een goede naam en de service van een grote autodealer. Alle service zit bij ons onder één dak, ook tanken en autowassen. Dat we een familiebedrijf zijn, blijkt uit het feit dat mijn vader hier nog regelmatig aan de tafel zit. En je ziet het aan de manier waarop we met elkaar omgaan. Met dertien man personeel zijn we een platte organisatie met korte lijnen. Verkopers en monteurs weten wat er speelt. Iedereen kent de klant en denkt met hem mee. Niet voor niets is onze slogan: ‘Uw mobiliteit is onze zorg’. We maken waar wat we zeggen.”

Wat doen jullie zoal?

“We verkopen nieuwe en jong gebruikte auto’s. Gebruikte auto’s zijn vaak slechts in een bepaalde kleur of in een bepaald model verkrijgbaar. Daarom gaan we in vijftig tot zestig procent van de gevallen eerst met de klant om de tafel om zijn wensen te inventariseren. Op basis hiervan zoeken we een geschikte auto inclusief de gewenste service en garantie. Regelmatig importeren we de auto vanuit het buitenland omdat dat veel goedkoper is. Deze manier van werken heeft een hoge vlucht genomen de laatste jaren.”

Waarvoor kan de zakelijke klant bij jullie allemaal terecht?

“Een aparte tak van sport bij ons is wagen- parkbeheer. We hebben de auto’s van bedrijven in onderhoud en verhuren auto’s aan bijvoorbeeld medewerkers met een jaarcontract. Advies is bij ons belangrijk. We kijken hoe een klant zo voordelig mogelijk auto kan rijden. Soms betekent dit dat we niet twee kleinere bestelauto’s leveren, maar een wat grotere bus. We denken echt mee.”

Wie zijn jullie klanten?

“We werken in opdracht van vrijwel alle landelijke en regionale leasemaatschappijen. Andere klanten zijn autorijscholen, taxibedrijven, bouwbedrijven en zorginstellingen. Sinds twee jaar rijden de basketballers van ZZ Leiden in auto’s van ons. Groot voordeel is dat bedrijven bij ons terecht kunnen voor alle merken auto’s. Ze hebben één aanspreekpunt voor al hun auto’s.”

Klantgerichtheid staat hoog in het vaandel, bleek twee jaar geleden toen jullie de Sterkste Schakel wonnen in de sector Automotive en tweede werden in het Overall klassement. Waaruit blijkt die klantgerichtheid?

“We hebben een haal- en brengservice voor leaserijders die hun auto bij ons brengen voor service en onderhoud. ’s Morgens vroeg halen we de auto op op het werk, eind van de middag brengen we de auto daar weer terug. Dit voorkomt verloren uren voor de medewerker, die hierdoor productiever is. Dat levert de werkgever geld op. Een ander voorbeeld is dat we foto’s maken van grote reparaties, die we mailen naar de wagenparkbeheerder of de eigenaar van een bedrijf. Zo nemen we hem als het ware mee in de reparatie, laten we zien wat we doen en begrijpen ze beter welk prijskaartje er aan de reparatie hangt. We krijgen daar heel positieve reacties op.”

Versteegen Auto’s in het kort

Op precies dezelfde locatie als waar tegenwoordig het moderne pand van Versteegen Auto’s staat, opende Gerard Versteegen op 17 april 1964 zijn autobedrijf. Het familiebedrijf wordt  geleid door Pieter (sinds 1989 in de zaak) en Gert-Jan Versteegen (sinds 2005). In 1989 kwam er een tweede vestiging bij verderop in het dorp, dat in 2006 werd gesloten toen op de Europaweg een compleet nieuw pand verrees.

Sinds 2006 heeft Versteegen Auto’s (tevens erkend BOVAG-bedrijf en Bosch Car Service Center) al zijn activiteiten onder één dak en biedt het totaalservice in optima forma:

•           Verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s en onderdelen
•           Onderhoud, reparatie en keuring van alle merken auto’s
•           Inbouw van lpg-installaties, alarm- en navigatiesystemen, airco-instalaties en cd- en dvd-spelers
•           Carwash center
•           Tankstation
•           Inkoop, verhuur, lease, taxatie, wagenparkbeheer en advies op het gebied van mobiliteit.

Versteegen Auto’s

Europaweg 1
2381 GR  Zoeterwoude
T 071 – 580 13 86
F 071 – 580 35 11
E [email protected]
I www.versteegenautos.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam