KBM Groep: bouwer van La Place Zoeterwoude

“Geweldige uitdaging om dit te realiseren”.

Afgelopen zomer kreeg de Katwijkse Bouwmaatschappij (kortweg KBM Groep) de vraag of het in zeer korte tijd een nieuwe vestiging van La Place kon bouwen op het Recreatief Transferium in Zoeterwoude tussen de A4 en de N206. “Bij dit soort projecten en uitdagingen voelen we ons als een vis in het water.”

“Het was  juli 2013 toen we de opdracht kregen om de La Place-vestiging te bouwen,” kijkt commercieel directeur Jan Bart van der Plas terug. “Het was erg warm in de bouwvak, maar onze medewerkers, onderaannemers en leveranciers waren zeer gemotiveerd. Het was best een hele uitdaging. Maar het is gelukt en wel in de zeer korte bouwtijd van dertien weken dankzij een goede projectplanning, waarvoor we de LEAN-methode hanteren, en niet in de laatste plaats dankzij de medewerking van Zoeterwoude, dat vlot de vergunningen afgaf. Complimenten voor de flexibiliteit en snelheid.”

Familiebedrijf

KBM Groep was vaker actief in Zoeterwoude, onder andere bij de realisatie van paviljoens op Swetterhage, een woon- en leefgemeenschap voor mensen met een verstandelijke handicap. In de zorgsector is de bouwer regelmatig actief; met recht mag KBM zich specialist noemen in deze sector. “We kijken uiteraard met een schuin oog en vol interesse naar wat er verder in Zoeterwoude gebeurt. We zijn niet van: hit en run, bouwen en wegwezen. Liefst bouwen we aan langdurende relaties.”

Het Katwijkse familiebedrijf, geleid door de broers Dick, Jan Bart en Willem van der Plas, is actief in Noord- en Zuid-Holland. KBM Groep (van 1957) heeft een flexibele schil van specialisten die naar behoefte worden ingezet. Het bedrijf heeft een grote bouwtak en een onderhoudsbedrijf, dat onder andere werkt voor gemeenten, woningbouwcorporaties, beleggers en verenigingen van eigenaren. Ook heeft KBM Groep een projectontwikkelingsmaatschappij en een vastgoedmaatschappij. Alle knowhow is dus voor handen.

Design & build

Voor elke opdracht wordt een projectteam samengesteld dat garant staat voor de kwaliteit en voortgang, van concept tot oplevering. Steeds vaker worden opdrachten volgens het design & build-concept uitgevoerd: wensen van opdrachtgevers worden vertaald in een (financieel) realiseerbaar ontwerp inclusief de aanvraag van vergunningen. Jan Bart van der Plas: “Gelukkig is alles transparanter geworden. Er wordt niet meer zo schimmig gedaan over budgetten: openheid in de begroting, van beiden kanten. We kijken mee met de klant en andersom, alles om het plan te doen slagen. Na oplevering van een project sluiten wij vaak een onderhoudscontract af. Dat zorgt voor zekerheid en vertrouwen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam