Revolutionair orderpicksysteem voor fulfilmentdivisie CTS GROUP

“Noem ons geen transportbedrijf,” antwoordt directeur Edwin Beentjes van CTS GROUP op de vraag wat zijn 150 man tellende bedrijf doet. “We maken weliswaar gebruik van wielen om goederen van A naar B te brengen, maar wat we doen is investeren in een Europees distributienetwerk, moderne logistieke middelen en de bijbehorende informatie- en communicatietechnologie.”

Behalve de distributie en de logistiek kan CTS GROUP het complete fulfilmentproces van klanten uit handen nemen: van het bestellen van artikelen bij leveranciers tot en met de voorraadvorming, het inpakken van producten en de betaling van eindklanten. Met als groot voordeel dat klanten zich kunnen concentreren op hun eigenlijke werkzaamheden: de verkoop (zie ook: www.fulfilmentsolutions.nl).

Revolutionair systeem

De trend is dat klanten artikelen in steeds kleinere aantallen bestellen, als gevolg van de opkomst van e-commerce en  webwinkels, legt Edwin Beentjes uit. “Klanten bestellen bovendien frequenter dan pakweg vijf jaar geleden. Het resultaat is een bewerkelijker logistiek proces. Dat vraagt om een efficiëntere en kostenbesparende werkwijze, wil het voldoende rendement opbrengen. Zo zijn we op het idee gekomen van een geautomatiseerd orderpickproces voor klanten die hun    orderproces uitbesteden.”

Wat het bedrijf vond, is een revolutionair nieuw systeem van orderpicken. “Op de traditionele manier duurde het 27 seconden voordat een artikel gepakt is, met  onze geautomatiseerde en gemechaniseerde oplossing is dat 3 seconden,” licht Beentjes toe. “Dat is niet alleen vele malen sneller en efficiënter maar ook goedkoper voor onze klanten. Bovendien kunnen we het orderpickproces eenvoudig opschalen als klanten opeens een grotere vraag hebben. Daar komt bij dat de kans op fouten kleiner is, en daarmee de continuïteit en betrouwbaarheid groter. De FS-orderpickingmachine doet het werk. Het systeem heeft maar een hoofddoel en dat is kosten reduceren. Door ons systeem kunnen we de kosten van een logistieke handeling zo laag mogelijk maken en tegelijkertijd de vaste kosten voor de klant variabel maken. Zo weet de klant altijd waar hij (kostentechnisch) aan toe is,” aldus Beentjes.

Eerste bedrijf

Aan de ingebruikname van het nieuwe orderpicksysteem ging een onderzoek vooraf naar een geschikt systeem. Dit onderzoek, dat een jaar duurde, werd uitgevoerd door Bob Oudshoorn, toen student aan de Hogeschool van Amsterdam, maar inmiddels in dienst van CTS GROUP.

“We hadden al allerlei systemen bekeken totdat we op een beurs tegen deze machine aanliepen,” zegt Bob. “Het bleek van een Noors elektronicaconcern te zijn dat het systeem voor zichzelf had ontworpen. Omdat het een succes was, heeft dit bedrijf de machine op de markt gebracht. Wij zijn het eerste en tot nu toe enige bedrijf in Nederland dat deze in gebruik heeft. De opbouw van de machine startte in oktober. In maart is die operationeel geworden. Tachtig procent van de orders kunnen we met behulp van de machine verwerken. Bovendien kunnen we straks ook de altijd bewerkelijke en hierdoor relatief dure retourenstroom machinaal verwerken.”

Rijdende robots

De imposante machine, die anderhalf miljoen euro kostte, bestaat uit circa 14.000 op elkaar gestapelde voorraadbakken in een aluminium raamwerk, dat 50 meter lang en 30 meter breed is. De machine kan een miljoen stuks artikelen bevatten. Bovenop het raamwerk rijden robots die de bakken uit het raamwerk tillen en de bestelde artikelen eruit halen. Aan de uitgang van de machine worden de artikelen verzameld en gereed gemaakt voor verzending. In plaats van dat medewerkers naar de artikelen moeten lopen, krijgen ze de artikelen nu aangereikt. Dat scheelt enorm veel tijd. De rijdende robots kunnen 20 uur achter elkaar rijden voordat ze aan de stekker moeten.

Wat doet CTS GROUP?

Fulfilment is een belangrijke activiteit van CTS GROUP, waarmee het zich onderscheidt van soortgelijke bedrijven die actief zijn in de distributie-, logistiek- en transportsector. De fulfilmentwerkzaamheden worden uitgevoerd door dochterbedrijf Fulfilment Solutions, dat ongeveer 35 medewerkers telt. In het klantenbestand van Fulfilment Solutions zitten kleinere en grote Nederlandse ondernemingen uit het MKB-segment, van leveranciers van telecommunicatie- en elektronicaspullen tot bedrijven in de kledingbranche en de cadeaumarkt. Veelal gaat het om webwinkels.

CTS GROUP zelf – opgericht in 1995 – heeft circa 150 medewerkers (inclusief Fulfilment Solutions), 35 vrachtauto’s, 15 charters en 20.000 m2 opslagruimte, verdeeld over twee locaties in Nieuw-Vennep dichtbij Schiphol, waar ook de overslag voor bestemmingen naar de Benelux plaatsvindt. Klanten hebben de keus uit bezorging binnen 24, 48 en 72 uur. Dagelijks rijden vanuit Nieuw-Vennep auto’s naar 220 depots in 22 Europese landen. CTS GROUP heeft ook een vestiging in België.

CTS GROUP

Schillingweg 50
2153 PL Nieuw-Vennep
T 0252 – 628 900
I www.ctsgroup.nl / www.fulfilmentsolutions.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam