Preview nieuwe Ford Transit Courier: Compacte bestelwagen

Medio juli wordt de nieuwe Ford Transit Courier, het vierde model in de geheel nieuwe Ford Transit reeks, leverbaar en Ford dealer Van Bunningen gaf mij vast een preview.

Door: John Vroom

Deze Transit Courier is een compacte bestelwagen en biedt volgens Ford een toonaangevende laadruimte, zeer lage exploitatiekosten en veel veiligheidsvoorzieningen. Wat die laadruimte betreft onderscheidt de Courier zich van de concurrenten door onder meer de langste laadlengte op de bodem van 1.62 meter, de hoogste toegankelijkheid door middel van de grootste schuifdeuren in dit segment, zes bevestigingspunten voor belading, inclusief vier bevestigingspunten aan de zijwanden, waardoor de vloer vrij blijft, meerdere vooraf geïnstalleerde bevestigingspunten aan de carrosserie voor bevestiging van rekken of binten en als optie zeer heldere ledverlichting in de laadruimte. Deze laadruimte kan een europallet herbergen en dankzij een royale laadruimte en een maximaal laadvermogen van 660 kilo biedt deze Courier ruimte aan een ongekend grote variëteit aan belading.

Stijlvolle uitstraling

De Transit Courier is verkrijgbaar met drie verschillende motoren, waaronder de meervoudig bekroonde 1.0 EcoBoost benzinemotor en heeft volgens Ford in alle gevallen het laagste brandstofverbruik in het segment. De Transit Courier heeft een stijlvolle, professionele uitstraling en is met zijn sterk stijgende schouderlijn, smalle koplampen en hoge, kenmerkende trapezevormige grille representatief voor het dynamische karakter van de mondiale ontwerptaal van Ford. Sterke bumpers en beschermprofielen op de flanken zorgen voor extra bescherming en beperken de reparatiekosten. De cabine vormt een ideale mobiele kantooromgeving, met slimme opbergmogelijkheden zoals een middenconsole waarin A4-documenten en kleine laptops kunnen worden bewaard, een opbergruimte bovenin en een opberglade onder de passagiersstoel. Met het dockingstation [My Ford Dock] midden op het dashboard kunnen inzittenden mobiele apparaten als telefoons en navigatiesystemen opbergen, bevestigen en opladen.

Voor alle TDCi varianten geldt 20% bijtelling. Kortom naar mijn idee een zeer interessante compacte bestelwagen voor de zakelijke markt, die overigens nu al te bestellen is.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *