Waar blijft uw geld?

Dat is de verzuchting van menige ondernemer. U hebt werk genoeg, hebt het ontzettend druk en de zaken lijken voor de wind te gaan. Alleen… aan uw bankrekening merkt u het niet. Aan het eind van het jaar staat er een mooie winst onder de streep, waar een flinke belastingaanslag uit volgt. Uw cash positie blijft krap. Dat kan knap frustrerend zijn.

Tijd om een aantal vragen te stellen. Ten eerste factureert u tijdig? Hoe eerder u uw facturen verstuurt, hoe eerder het geld binnenkomt. Het is een kwestie van prioriteiten stellen. Maakt u waar mogelijk gebruik van voorschotten? Zit u uw debiteuren dicht genoeg op de huid? De praktijk leert dat degene die het meeste lawaai maakt het eerste betaald wordt.

Verder is het ook goed te kijken of uw voorraden niet te hoog oplopen en of u genoeg gebruik maakt van leverancierskrediet. Het lijken simpele dingen, maar het moet wel allemaal gebeuren. En u had het al zo druk! Wat nu? Overleg eens met uw accountant of hij u kan helpen. Er zijn slimme oplossingen waarmee u met een geringe extra inspanning resultaat kunt boeken. Dat kan u helpen aan een ruimere cash positie en ten slotte: Cash is King!

Jaap Bergman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *