Fletcher Hotel-Restaurant De Witte Raaf: Supercompleet voor zakelijke gasten

Vorig jaar maart, op de eerste werkdag van hotelmanager Jean Martin van Hardeveld, kwamen juryleden en deelnemers aan de Sterkste Schakel bij elkaar in hotel-restaurant De Witte Raaf,onderdeel van Fletcher Hotels. Een jaar later is de Sterkste Schakel er opnieuw te gast. Naar aanleiding hiervan een interview met Jean Martin van Hardeveld en collega Ben Helle van Fletcher Hotels.

“De crisis is voorbij,” stelt Jean Martin van Hardeveld, hotelmanager van De Witte Raaf. “We merken het aan de boekingen voor trainingen, workshops en masterclasses die we krijgen van trainingsbureaus en opleidingsinstituten. Dat aantal groeit snel. We hebben al boekingen voor eind 2015.” Vooral het aantal zakelijke gasten neemt toe. In voorgaande jaren bestond het gastenbestand voor zeventig procent uit particuliere klanten en voor dertig procent uit zakelijke gasten, Van Hardeveld verwacht dat dit komend jaar andersom is. “De groei van het aantal zakelijke gasten heeft zich vorig jaar ingezet, dit jaar hopen we hier de vruchten van te plukken.”

Nucleaire top

Het moge duidelijk zijn: het gaat goed met De Witte Raaf. Aan de vooravond van een nieuw Bollenseizoen en de
nucleaire top in Den Haag, spreken we in het sfeervolle restaurant met hotelmanager Jean Martin van Hardeveld, die al meerdere hotels van Fletcher leidde voordat hij in Noordwijk neerstreek, en met salesmanager Ben Helle van de hotelketen, die leiding geeft aan een team van accountmanagers die nationale en internationale touroperators en zakelijke klanten in hun portefeuille hebben.

Van Hardeveld en Helle kijken verwachtingsvol uit naar de opening van het Bollenseizoen en de nucleaire top. Evenementen die volgens beiden kansen bieden voor het hotel-restaurant op de grens van Noordwijk en Noordwijkerhout. “We zien dat er dit jaar opvallend veel Franse en Belgische toeristen een kamer reserveren, naast de gebruikelijke Duitsers, Russen en Chinezen. De nucleaire top levert misschien overlast op in de regio, waardoor mensen wegblijven. Maar daar staat tegenover dat de streek op de kaart wordt gezet. Bovendien moeten er 13.000 politie- mensen onderdak vinden. Die kunnen hier slapen.” Van Hardeveld lacht er veelbetekenend bij.

Renovatie

Als bewijs voor het feit dat De Witte Raaf weer in opmars is, startte eind februari een anderhalf maand durende renovatie. De zalen en andere ruimtes in het gebouw krijgen een facelift. “De reserveringen zullen in maart en april lager zijn,” zegt de hotelmanager. “Dit vangen we op door mensen te verwijzen naar andere hotels van Fletcher in Noordwijk (het Badhotel), in Wassenaar en in Spaarnwoude.”

Onderdeel van de renovatie is de modernisering van de vergaderruimtes, waar nieuwe apparatuur wordt geïnstalleerd, onder andere beamers. Van Hardeveld: “Mede hierdoor worden we nog weer professioneler.” Als de werkzaamheden in april zijn afgerond, is het hotel-restaurant klaar voor de ontvangst van zakelijke klanten, zoals de eerder genoemde opleidingsinstituten, maar ook zakelijke gasten uit de eigen regio, waaronder grotere bedrijven als AKZO en ondernemersvereniging Kring Bollenstreek Bedrijven (KBB).

Hotel voor jezelf

“Doordat we niet zo groot zijn – veertig kamers – kunnen we onze zakelijke klanten een echt persoonlijke behandeling geven,” omschrijft Jean Martin van Hardeveld de kracht van De Witte Raaf. “Een gast is bij ons nog echt een gast. Onze kok weet wat de mensen lekker vinden en weet telkens weer nieuwe gerechten te bedenken, wat ook gewaardeerd wordt door gasten uit de regio die hier weer steeds vaker komen eten. En we weten in welke kamers onze gasten het liefst slapen. Voordeel is ook dat grotere groepen vanwege de kleinschaligheid het hele hotel voor zichzelf hebben.”

Voor evenementen buiten de deur zoekt De Witte Raaf de samenwerking met ondernemers in de buurt. Voor sportieve activiteiten als kanoën en surfen kunnen gasten terecht bij St(r)andplaats Nederzandt, en voor paardrijden bij manege Bakker. De Witte Raaf werkt ook samen met de Noordwijkse Golfclub, die een van Europa’s beste golfbanen heeft, op slechts 400 meter afstand van het hotel.

Shuttleservice

Nieuw tenslotte bij De Witte Raaf is de eigen shuttleservice, waarmee gasten naar de NS-stations Voorhout en Hillegom worden gebracht of afgehaald. “Mede hierdoor en door de goede bereikbaarheid en de gratis parkeergelegenheid is De Witte Raaf met name voor de zakelijke markt supercompleet,” besluiten Jean Martin van Hardeveld en Ben Helle.

De Witte Raaf: mooie ligging en uitstekende keuken

Hotel-restaurant De Witte Raaf heeft een rijke geschiedenis en een goede naam, mede dankzij de mooie ligging achter de duinen, op korte afstand van het strand, en de uitstekende keuken waar chef-kok Matthieu Peeters al twintig jaar de scepter zwaait. Zes jaar geleden werd De Witte Raaf onderdeel van Fletcher Hotels, een keten van meer dan zestig hotels, het merendeel langs de kust maar ook in andere delen van Nederland. De Witte Raaf is in het bezit van het Gouden Green Key-certificaat, waarmee aangetoond wordt dat het hotel-restaurant duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Fletcher Hotel-Restaurant De Witte Raaf

Duinweg 117, 2204 AT Noordwijk
T 0252 – 24 29 00
I www.fletcherhoteldewitteraaf.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam