Bouwmaat Leiderdorp verhuist naar Leiden: “We zijn uit ons jasje gegroeid”

Bouwmaat Leiderdorp verruilt Leiderdorp voor Leiden. Eind mei, begin juni opent de bouwmaterialengroothandel voor de zakelijke markt een nieuwe vestiging die met 4600 m2 de helft groter is. Er komt een ruime, lichte en modern ingerichte Bouwmaat XL-vestiging in de Leidse Rooseveltstraat met meer parkeerruimte, bedoeld om de klanten nog beter van dienst te zijn.

“We groeien tegen de stroom in,” zegt Ruud Nieuwenburg, vestigingsmanager van Bouwmaat Leiderdorp, één van de grotere vestigingen van de Bouwmaat- keten, die 47 vestigingen in Nederland heeft. “Dankzij het vertrouwen dat we van onze klanten krijgen, zijn we uit ons jasje gegroeid. In Leiderdorp hebben we geen expansiemogelijkheden. We hebben meer ruimte nodig voor ons nieuwste winkelconcept: Bouwmaat XL. Eenruime winkel biedt daarnaast ook de mogelijkheid om assortiment op te nemen dat specifiek is afgestemd op de Leidse markt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nog ruimer assortiment zink en producten van Sikkens.”

Naar de Leidse Rooseveltstraat

Aan het begin van de Leidse Rooseveltstraat, tegenover de Sligro, is een compleet nieuwe vestiging gebouwd, die op dit moment wordt ingericht. “Dankzij de verhuizing zijn we voor onze klanten en hun gehele werkgebied nog beter te bereiken,” zegt Nieuwenburg. “Een groot gedeelte van onze klanten werkt met enige regelmaat in de Leidse binnenstad. Vanuit de Rooseveltstraat zijn ze binnen enkele minuten in het centrum. Bovendien kunnen we straks meer dan 14.000 artikelen uit voorraad leveren, terwijl dat er nu zo’n 12.000 zijn. Een assortimentsuitbreiding die perfect past bij de slogan van Bouwmaat: ‘Alles voor slimmer bouwen’.

Welke verklaring heeft Ruud Nieuwenburg voor het succes van zijn vestiging, een succes dat op zijn minst opmerkelijk is te noemen in deze tijden van recessie? Eén van de verklaringen, behalve het steeds bredere assortiment, is het scala aan activiteiten voor klanten, overwegend zelfstandige professionals. “Geen zzp’ers maar zp’ers, zoals wij ze noemen,” zegt de vestigingsmanager. Voor deze doelgroep organiseert Bouwmaat Leiderdorp veel activiteiten, zoals informatie-, noviteiten- en demo-avonden in samenwerking met leveranciers. “Onze klanten zijn ook uitermate tevreden over de trainingsdagen die we een aantal keer per jaar in samenwerking met onze leveranciers organiseren. Kosten noch moeite worden gespaard om onze klanten optimaal te
ondersteunen en ze daadwerkelijk te laten ervaren wat ‘Alles voor slimmer bouwen’ voor hen betekent.”

Klanthousiast team

Aan de basis van het succes ligt een enthousiast vast team van vakmensen, waarvan een deel in het verleden zelf
ondernemer of zpp’er was. “Onze mensen zijn klanthousiast,” omschrijft Nieuwenburg zijn team. “Dat woord staat niet in Van Dale, maar omschrijft wel precies hoe we hier werken. Wij enthousiasmeren onze klanten. Door goed en professioneel advies te geven, onderscheiden we ons duidelijk van onze concurrenten. Dit
advies geven we niet alleen in onze vestiging, maar indien gewenst ook op locatie en uiteraard geheel vrijblijvend.”

We zorgen er tevens voor dat klanten

elkaar ook kunnen ondersteunen, vervolgt Nieuwenburg. “Bijvoorbeeld bij een grote klus of bij specialistische werkzaamheden. Dit gebeurt bij ons in de zaak aan de koffietafel, een ruimte die straks in de nieuwe vestiging ruimer is, inclusief iPads om informatie op te zoeken. Verder bieden we Bouwmaat-klanten de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van Kluswebsite.nl. Hier kunnen opdrachtgevers en vakmensen direct met elkaar in contact komen. Een consument vraagt bijvoorbeeld een specialist voor de installatie van een cv-ketel. Op deze wijze zijn onze klanten in staat om hun klantgroep te vergroten.”

Dubbel zeer

“We hebben altijd een oplossing,” omschrijft Nieuwenburg de filosofie van Bouwmaat. “Klanten kunnen producten afhalen, laten bezorgen of klaar laten zetten. Dankzij onze webshop www.bouwmaat.nl kunnen onze klanten op ieder gewenst moment van de dag inkopen doen en bepalen, waar, wanneer en hoe er geleverd wordt. Dit bespaart de klant veel tijd.”

Maar het allerbelangrijkste is dat we altijd onze afspraken nakomen, besluit Ruud Nieuwenburg, die per dag honderden klanten ziet binnenlopen. “Juist als je aan zakelijke klanten levert, is het nakomen van afspraken extra belangrijk. Een Bouwmaat-klant heeft zelf ook weer klanten met wie hij afspraken maakt. Als wij dus een afspraak niet zouden nakomen, hebben daar meerdere partijen last van. Dat doet dubbel zeer.”

Verhuizing in één weekend

In september 2013 werd in de Leidse Rooseveltstraat de eerste paal geslagen voor de nieuwe Bouwmaat XL-vestiging door bouwbedrijf Niersman uit Voorschoten. De verhuizing naar het pand, eind mei, begin juni vindt in één weekend plaats. Vanaf vrijdagmiddag 12.00 uur rijden vrachtwagens met trailers heen en weer tussen Leiderdorp en Leiden. Op maandagmorgen gaat Bouwmaat weer op het gebruikelijke tijdstip open. De openingstijden veranderen niet: maandag t/m vrijdag van 6.45 tot 18.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 15.00 uur.

Bouwmaat Leiderdorp

Draadbaan 10
2352 AW Leiderdorp
T 071 – 581 33 1o
I www.bouwmaat.nl
E [email protected]

Vanaf medio mei:

Rooseveltstraat 78
2321 BM Leiden
T 071 – 581 33 10
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam