AutoLeaseTeam Autotest met: Ron Schouten – Nissan Qashqai

Leuk om een keer testrijder te zijn. Ik ben Ron Schouten, mede eigenaar van verkeersopleiding Han Lacourt uit Leiden. Wij verzorgen de rij-opleidingen voor auto, motor, aanhangwagen en directiechauffeur. Momenteel rijd ik in een Mazda CX 5 diesel, die ik gebruik voor de B en de BE opleiding.

Wat dacht je toen je uitgenodigd werd voor deze testrit?

Door mijn werk en met mijn interesse in auto’s is het altijd leuk en interessant om eens een nieuw model te rijden en te testen.

Wat was je eerste indruk bij het zien van de testauto?

Wauw, wat is deze Qashqai verbeterd ten opzichte van het vorige model, zeker met de 19 inch ‘zwarte sloffen’ eronder. De Japanse dokter Schoemacher heeft met deze make-over zijn uiterste best gedaan en is daar zeker in geslaagd.

Hoe is jouw zit en zicht naast je leerling?

Het is jammer dat de bijrijdersstoel niet in hoogte te stellen is waardoor ik beroepsmatig teveel last van de binnenspiegel zou hebben. Misschien een optie! Ook de bestuurdersstoel heeft een goede zit en is goed in hoogte en lengte te stellen en geeft goed zijdelingse steun.

Een van de verplichte oefeningen is straatje keren. Is dat makkelijk te doen?

De Jan Vossensteeg is voor deze Qashqai iets te smal, maar voor een auto van dit formaat is de draaicirkel zeer aanvaardbaar. Zeker in combinatie met de makkelijk aanpakkende koppeling en soepele stuurbekrachtiger.

Wat zijn de rijeigenschappen in de stad?

Je merkt wel snel op dat de 1.2 liter hoog in de toeren gehouden moet worden om vlot te kunnen rijden. Vooral als je te snel van 1 naar 2 schakelt (wat trouwens zeer soepel gaat) heeft hij even de tijd nodig om vlot op gang te komen. De zithouding en het sturen is prima en het elektronische foefje wat de Japanners hebben uitgevonden om een verkeersdrempel op te slokken is echt een verademing, zeker in een stad zoals Leiden.

Is er tenslotte nog iets dat niet ongenoemd mag worden?

Deze nieuwe Qashqai is met het afwerkingsniveau, panoramadak en zijn verfrissende uiterlijk een nieuwe topper in het SUV segment (zeker als je naar de vanafprijs kijkt), maar mist met de 1.2 liter benzinemotor voor mij toch wel wat PK’s. Hopen dat de 1.5 en de 1.6 diesel niet te snel op zich laten wachten.

Het leasetarief

Bij AutoLeaseTeam rijdt u de Nissan Qashqai al vanaf € 449,= excl. btw / maand op basis van full operational lease en een looptijd van 48 maanden en 20.000 km/jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *