Banketbakkerij Stevers is ‘VOA-onderneming van het jaar’

Banketbakkerij Stevers uit Alphen aan den Rijn is 9 januari jl. uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar. Het Alphense bedrijf kreeg in Theater Castellum tijdens de nieuwjaarsreceptie van de VOA de meeste stemmen van de aanwezigen.

Stevers werd samen met de andere genomineerden Duijvelaar Pompen en Latexfalt aan de tand gevoeld door sterrenkok Pierre Wind. Met de televisiepersoonlijkheid kookten zij, net als het tv-programma Masterchef, op het podium van het theater en lieten de mensen in de zaal kennis maken met hun bedrijf.

In 2008 nam Ard van den Berg samen met zijn partner Suzan Groen Banketbakkerij Stevers in Alphen aan den Rijn over. Inmiddels is het een goed georganiseerd bedrijf. Het geheim? “Natuurlijk de kwaliteit die we leveren, maar daarnaast onze inzet om alles te doen wat ook maar in theorie mogelijk is. En daarin gaan we echt heel ver,” aldus Van den Berg.

Banketbakkerij Stevers mag je gerust een begrip in Alphen aan den Rijn noemen. “Met veel klanten bestaat het contact al jarenlang,”vertelt Van den Berg. Inmiddels weten naast particuliere klanten ook steeds meer zakelijke relaties het bedrijf te vinden. “Onder meer vanwege ons steeds uitgebreidere aanbod van relatiegeschenken. Door pragmatisch mee te denken, kunnen we voor elk trakteermoment, zoals een jubileum of verjaardag, originele producten leveren. Voor de decembermaand maken we bijvoorbeeld veel chocoladeletters of boterletters in de vorm van een bedrijfslogo. Ander voorbeeld zijn de 500 marsepeinen boekjes, die we eens voor een bedrijf maakten, met daarop een Sinterklaasgedicht. Op die manier kun je een relatiegeschenk een heel persoonlijk tintje geven.”

Uniek bedrijf

De kracht zit volgens Van den Berg vooral in het feit dat Banketbakkerij Stevers blij is met iedere klant en alles doet om het hem naar de zin te maken. “Soms bellen mensen pas op het laatste moment, maar als het in theorie mogelijk is, dan zorgen we ervoor! Ook als we dan langer moeten doorwerken. Zo belde een goede relatie van ons met het verzoek om 1500 boterkoeken binnen 20 uur te leveren ten behoeve van een productpresentatie. Met het hele team hebben we alles op alles gezet om het voor elkaar te krijgen. Als zoiets dan weer lukt, is niet alleen de klant heel blij, maar hebben we ook zelf een voldaan gevoel.”

Provocatiekoeken

Banketbakkerij Stevers levert sinds enige tijd provocatiekoeken bij ziekenhuizen. Dit zijn speciaal gebakken hazelnoot- en pindakoeken voor het aantonen van een hazelnoot- en/of pinda-allergie bij patiënten. In een gecontroleerde setting op de dagbehandeling van een ziekenhuis krijgen patiënten oplopende hoeveelheden van het verdachte allergeen te nuttigen via zorgvuldig afgewogen porties koek of placebo. Bij de hazelnoot- en pindaprovocatietest worden koeken met noten gebruikt en placebokoeken met alleen een notensmaakstof erin verwerkt. Zowel de arts als de patiënt weten niet in welke koeken het allergeen verwerkt zit en in welke het placebo. Deze intensieve methode van diagnostiek geeft duidelijkheid of er sprake is van een klinisch relevante allergie. Ook is de tolerantiedrempel van bijvoorbeeld pinda op deze manier goed te bepalen. Het is dan uit te rekenen na welk gehalte van het allergeen in de koek een reactie is opgetreden.

Banketbakkerij Stevers

Julianastraat 25
2405 CG Alphen a/d Rijn
T 0172 – 47 21 78
E [email protected]
W www.steversbanket.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *