AutoLeaseTeam Autotest met: Jordi Verzijden – Renault Captur

Jordi Verzijden is een groot autoliefhebber en vooral gek van snelle wagens. Hij rijdt mede daarom zelf in een mooie Guilietta Quadrifoglio Verde. Samen met John Verzijden en Jelle Verzijden is hij eigenaar van internetbureau Webverzorgers. Zij zijn samen met hun team van high end top developers gespecialiseerd in het ontwikkelen van web applicaties. Hierbij moet je denken aan complexe webwinkels (Magento), websites en maatwerk webapplicaties.

Wat was je eerste indruk bij het zien van de testauto?

Van te voren was mij nog niet verteld in welke auto ik zou gaan rijden. Eenmaal de dag des oordeels aangebroken stond er een Oranje Renault Captur voor mij klaar. Het is een auto die ik in eerste instantie niet zelf zou hebben gekozen, mede doordat Denis vertelde dat er een 0.9 liter motor in zat! Maar, daarom misschien des te leuker. Bij het bekijken van de auto viel me eigenlijk direct op dat deze opvallende auto er best stoer uitziet. Daarnaast zou het geen Renault zijn als de auto niet de nodige luxe zou bevatten.

Wat vind je van het zitcomfort en van de overzichtelijkheid van het dashboard?

Het eerste wat opvalt is de hoge zit en het goede zicht. Het dashboard is goed overzichtelijk en de knoppen zitten allen goed binnen handbereik. De stoelen zijn comfortabel, alleen voor mij persoonlijk iets te zacht. De uitstraling binnen in de auto is, net als de buitenkant van de auto, speels.

Hoe ervaar je de rijeigenschappen, zowel in de stad als op de snelweg?

De rijeigenschappen waren voor mij de grootste verandering. Ik ben gewend te rijden in een laag liggende auto met zeer strakke vering. Het zweverige van de Renault, moet ik eerlijk toegeven, is in de stad wel erg lekker. Buiten de bebouwde kom geef ik de voorkeur aan een sportievere afstelling. Overigens was ik vooraf bang dat de 0.9 liter motor niet geschikt zou zijn voor deze auto. Dit viel reuze mee! Je komt niet als eerste weg bij het stoplicht, maar er is voldoende power beschikbaar. Ook is de motor relatief stil.

Hoe zit het met de prijs-/kwaliteitsverhouding?

Mij werd verteld dat de auto waarin ik reed, ‘slechts’ €22.000,- euro kost. Nou is dit natuurlijk een hele hoop geld, maar je krijgt er ook veel voor terug. Een forse auto met voldoende zitruimte, een luxe afwerking en een stapel aan leuke opties. Dit is inclusief een mooi navigatiesysteem, klimaatcontrole en ga zo maar door.

Is er tenslotte nog iets dat niet ongenoemd mag worden?

Na een dagje rijden in de Captur kan ik zeggen dat deze Renault werkelijk waar voor zijn geld is. Dit onder de voorwaarde dat je een rustige rijder bent. Wel zou ik vanuit persoonlijke voorkeur kiezen voor een iets zwaardere motor.

Het leasetarief

Bij AutoLeaseTeam rijdt u de Renault Captur al vanaf € 326,= excl. btw/maand op basis van full operational lease en een looptijd van 48 maanden en 20.000 km/jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *