PlantenWacht: “We willen iets toevoegen aan een bedrijf”

“Ik ben een vakidioot,” zegt Marc van der Leij, eigenaar van PlantenWacht, dat planten verhuurt, least en verkoopt aan bedrijven en particulieren. “Als je vakmanschap kunt koppelen aan enthousiasme en passie krijg je het vertrouwen van de klant. En dan gebeurt er iets.”

In de ruime showroom, op de grens van Alphen en Aarlanderveen, neemt Marc van der Leij de tijd om zijn visie op ondernemen uiteen te zetten. “Hier voel ik me als een vis in het water,” zegt Marc, gezeten aan een grote tafel in het hart van de zaak, terwijl hij wijst naar de groene planten die rondom ons staan. “Ik ben geen verkoper van een product, maar iemand die met passie zijn vak uitoefent. Die meedenkt met de klant, en die een duidelijk advies geeft voor de inrichting van de entree van een kantoorgebouw, de verschillende ruimtes en het bedrijfsrestaurant of de kantine. Soms moet je dan ook nee zeggen, bijvoorbeeld als iemand bamboe of een olijfboom wil op een te donkere plek. Want we doen geen concessies aan de kwaliteit. Het moet gewoon top zijn.”

Betere prestaties

PlantenWacht wil iets toevoegen aan een bedrijf, zegt Marc; de kantoorruimte afmaken met behulp van planten en bijpassend groenmeubilair en potten. De basis hiervoor is een goed advies en een duidelijk inrichtingsplan. Desgewenst zet PlantenWacht planten op zicht neer. Soms zijn dat kunstbomen, als de situatie dat vereist, bijvoorbeeld op een overdekte galerij zonder licht. Klanten hebben de keus uit kopen, leasen of huren, al dan niet met een service- of een onderhoudscontract.

Marc: “Personeel van een bedrijf is ongeveer tien uur per dag op kantoor. Mensen moeten daar prettig kunnen werken. Planten dragen bij aan een gezond werkklimaat. Bovendien zijn het eyecatchers. Een prettige werkomgeving stimuleert mensen, en dat zorgt ervoor dat de prestaties omhoog gaan.”

Steun en toeverlaat

Zestien jaar geleden, in 1997, startte Marc van der Leij zijn onderneming, samen met steun en toeverlaat Jannie, zijn vrouw.  PlantenWacht telt inclusief Marc en Jannie negen medewerkers, die het merendeel van de tijd bij bedrijven doorbrengen om de planten te verzorgen en te onderhouden. In de beginjaren waren vooral grote landelijke organisaties klant van PlantenWacht, maar dat verschoof langzaam maar zeker in de richting van het MKB. Tastbaar bewijs hiervan is de showroom, waar bedrijven op afspraak welkom zijn, en waar tienmaal per jaar themadagen worden gehouden voor bedrijven en consumenten.

Marc: “We hebben nog steeds grote bedrijven in ons klantenbestand, ESTEC en Rabobank bijvoorbeeld, zowel in de regio als ver daarbuiten. Maar het zijn toch vooral de kleinere bedrijven die bij ons komen. Wat me telkens weer opvalt, is dat deze ondernemers heel trots zijn op hun bedrijf, en dat ze betrokken zijn bij hun onderneming. Dat weerspiegelt zich in een mooi interieur. Met planten ja.”

PlantenWacht Interieurbeplantingen bv

Oostkanaalweg 3d
2445 BA Aarlanderveen
T 0172 – 47 83 85
I www.plantenwacht.nl
I [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *