Doe de fitheidtest van Zorg en Zekerheid: hoe fit zijn uw medewerkers?

Enkele maanden geleden introduceerde Zorg en Zekerheid de Fitstarter: activiteiten voor personeel van bedrijven rondom vitaliteit en een gezonde leefstijl. Sinds kort kunnen medewerkers en bedrijven ook een fitheidtest doet. Salesmanager Robbert Kastercum is tevreden over de eerste resultaten.

Wat vinden bedrijven van Fitstarter?

Robbert Kastercum: “De respons op een grote mailing waarin we Fitstarter aankondigden, was verrassend hoog. Een op de vijf bedrijven reageerde. Begin december hebben we alle bedrijven in de regio een tweede mailing gestuurd waarin we een fitheidtest aanbevelen op onze website. Sindsdien doen veel mensen mee aan deze test. Ook in 2014 kan dit.”

Voor wie is de fitheidtest bedoeld?

“Voor bedrijven en hun medewerkers. Het bedrijf beantwoordt dertien vragen over ziekteverzuim, maar er is ook een fitheidtest voor de medewerkers zelf, die ze anoniem kunnen invullen. Door het spelelement zijn medewerkers graag bereid om de twintig vragen te beantwoorden. Al deze gegevens sturen we in een fraai vormgegeven infographic naar het deelnemende bedrijf. Dat krijgt op deze manier een duidelijk overzicht van de fitheid van het personeel.”

Hoe verklaar je de grote belangstelling?

“De drempel om mee te doen aan activiteiten rondom vitaliteit en een gezonde leefstijl is laag. Mensen hebben niet het idee dat ze per se moeten. Bovendien zijn veel activiteiten die we via Fitstarter aanbieden gratis en eenvoudig te organiseren. Fitstarter biedt alleen maar voordelen. Mensen zijn fitter en minder vaak ziek. Hierdoor daalt het ziekteverzuim. Het voordeel voor ons is dat we minder zorgbehandelingen hoeven uit te betalen; fitte mensen zijn immers minder vaak ziek.”

Wat is de relatie tussen Fitstarter en de collectieve contracten die Zorg en Zekerheid aanbiedt?

“Met Fitstarter bieden we onze zakelijke klanten meerwaarde. En voor bedrijven die nog geen collectief contract hebben, kan Fitstarter aanleiding zijn om alsnog een collectief contract voor hun personeel bij ons af te sluiten. Dit gebeurt steeds vaker, dankzij de lage premie en de mooie korting die medewerkers krijgen. We merken ook dat bedrijven het prettig vinden dat we dichtbij zijn. We zijn geen kolossale en anonieme zorgverzekeraar.”

Doe ook mee

Bedrijven en hun individuele medewerkers kunnen via de site van Zorg en Zekerheid een fitheidtest doen. De vragen gaan over ziekteverzuim, bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning.  De resultaten van de test worden in een fraai vormgegeven infographic weergegeven, die gratis wordt verstrekt. De beide tests laten zien hoe fit uw medewerkers zijn.

Is uw organisatie minder fit dan u dacht? Met behulp van Fitstarter kunt u de fitheid verbeteren. Met één druk op de knop zet u allerlei gezondheidschecks, activiteiten en cursussen voor een gezonde leefstijl in gang. Enkele voorbeelden: een gratis proefles bij een sportschool, gratis deelname aan hardloopwedstrijden , een informatiebijeenkomst van een diëtiste, workshops met richtlijnen voor gezond eten, een cursus stoppen met roken en gehoor- en longtesten.

Zorg en Zekerheid

Postbus 400
2300 AK  Leiden
T 071 – 582 53 77
I www.zorgenzekerheid.nl/zakelijk
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam