Fiscale APK

Nieuwe auto’s die op benzine rijden moeten vier jaar na de ingebruikname voor het eerst worden gekeurd, daarna twee keer om de twee jaar en vervolgens ieder jaar opnieuw. Nieuwe auto’s die op diesel of lpg rijden moeten de eerste keer na drie jaar worden gekeurd en daarna jaarlijks.

En zo zou het ook kunnen met ondernemingen. Een fiscale APK, noem ik dat. Want in 4 jaar ondernemen verandert er veel. Bij zo’n fiscale APK wordt door een fiscalist gekeken naar fiscale, financiële en juridische aspecten van uw onderneming. De volgende aandachtspunten komen onder meer aan de orde:

•           Is de huidige rechtsvorm nog steeds de meest voordelige?
•           Wordt er gebruik gemaakt van alle fiscale aftrekmogelijkheden?

Maar ook voor u persoonlijk belangrijke zaken , zoals:

•           Is mijn testament nog wel op orde?
•           Kan mijn pensioen nog geoptimaliseerd worden?

Kortom, de financiële en fiscale positie van u en uw onderneming worden kritisch “gekeurd”.

U kunt zich voorstellen dat wanneer de auto goedgekeurd is, en daarna in gebruik is, onderdelen als remmen, banden en de motor slijten. Een periodieke controle is dus van belang om de auto veilig te houden. Echter slijtage is niet de enige reden. Ook bijvoorbeeld pekel die in de winter op de weg gestrooid wordt heeft invloed. Het kan metaal aantasten en roest in de hand werken.

En dan zeg ik “rust roest”. U kent ongetwijfeld de betekenis van dit spreekwoord: wanneer u niets doet gaat uw vermogen achteruit. Dus als niets doen geen optie is, neem dan contact uw fiscalist voor een fiscale APK of een periodieke fiscale controle.

Jaap Bergman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *