TeekensKarstens Advocaten en Notarissen: “Onze professionals staan regelmatig in de modder”

De advocaten en notarissen van TeekensKarstens hebben veel kennis in huis van de branches waarin hun klanten actief zijn. Om hen optimaal van deze kennis te laten profiteren, zijn de medewerkers ingedeeld in teams per sector. Een interview met Pietia Laarhoven-van der Mark, advocaat en partner bij TK en verantwoordelijk voor de sector Agri & Food.

Hoe belangrijk is de sector Agri & Food?

“De sector is door de overheid als topsector benoemd, een groeidiamant waarvan de vele mogelijkheden te vergelijken zijn met de vele lichtschakeringen van een diamant. Ook voor ons is de sector Agri & Food een groeidiamant: het staat voor kwaliteit, robuustheid en een waardevolle toekomst. De sector staat bol van regelgeving. Wij ondersteunen kwekers, telers, inkopers, producenten, toeleveranciers en exporteurs met het slim toepassen van deze regels en het benutten van de kansen die er zijn. Daarbij anticiperen wij op de  veranderingen die zich steeds sneller voltrekken, onder andere door de toenemende invloed van Europa. Al onze expertise kunnen we kwijt in de sector Agri & Food, die je kunt omschrijven als praktijkgericht, duidelijk en met korte lijnen. Heel dynamisch!”

Welke ontwikkelingen spelen er in de sector Agri & Food?

“De sector is innovatief en productief. En wat je ziet, is dat de prijzen onder druk staan. Behalve naar keteninnovatie en duurzaamheid zoekt de branche daarom naar meer samenwerking, ook over de grens. Wij ondersteunen de bedrijfstak hierbij, onder andere met advies over bedrijfsstructuren, internationaal ondernemen, (mededingingsrechtelijke) geoorloofdheid van cont(r)acten, het begeleiden van overnametrajecten, en bij vraagstukken op het gebied van personeel, vastgoed, subsidies  en intellectueel eigendom. Denk bij dit laatste aan de ontwikkeling van nieuwe rassen en bescherming van  teeltmateriaal zoals stekken, bollen en zaden.”

Waarom moeten agrifood-bedrijven juist jullie kantoor inschakelen?

“De hiervoor geschetste ontwikkelingen brengen complexe vraagstukken met zich mee. Van huis uit zijn wij sterk vertegenwoordigd in de sector. Wij kennen de routekaarten en hebben een bewezen track record. Dat ervaren onze cliënten ook. Dat maakt hen trouw en goede ambassadeurs. Een tevreden cliënt is de beste reclame. Onze kantoren liggen centraal ten opzichte van de Bollenstreek, het Groene Hart en het Westland. Maar we stoppen niet bij de grens. De sector Agri & Food kent bedrijfstakken in alle werelddelen. Ook daar zijn we actief, onder andere via het internationale netwerk van kantoren waarbij we zijn aangesloten.”

Hoe onderscheiden jullie je van andere kantoren?

“Onze professionals staan regelmatig met de laarzen in de modder. Wij geloven dat de bedrijfsvoering van de cliënt altijd leidend is bij het zoeken naar een juridische oplossing. Daarom brengen wij geregeld een bezoek aan bedrijven en organisaties in de sector. Dat wordt zeer gewaardeerd. Ook bezoeken we relevante congressen en beurzen. Op deze manier blijven we goed op de hoogte van de ontwikkelingen en zien we met eigen ogen hoe de bedrijfstak werkt. Dat kan niet elk kantoor zeggen. Dit is een mooie aanvulling op onze juridische kennis.”

TeekensKarstens Advocaten en Notarissen

Vondellaan 51
2332 AA Leiden
T (071) 535 80 01
I www.tk.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *