Flynth nu in ’t Heen: “Ondernemers kunnen zonder afspraak bij ons binnenlopen”

Flynth adviseurs en accountants in Katwijk verhuisde begin september van het centrum van Katwijk a/d Rijn naar bedrijventerrein ’t Heen, ook in Katwijk. Een interview met twee rasechte Katwijkers: Nico Hoek en Leo Guijt. “We zitten hier midden tussen de ondernemers.”

Hier en daar staat nog een verhuisdoos in de kamers van het nieuwe onderkomen op bedrijventerrein ’t Heen in Katwijk, dat door de eigenaar, KBM, als bedrijfsverzamelgebouw is opgezet. “Voor 95 procent zijn we gesetteld,” zegt cliëntadviseur Nico Hoek. “Alleen nog wat bordjes ophangen en we zijn klaar.” Het kantoor is flexibel ingericht. Er kunnen eenvoudig kamers worden toegevoegd als dat in de toekomst nodig is. Maar medewerkers kunnen dankzij de vergaande automatiseringsoplossingen en online communicatiemiddelen ook thuis en op locatie bij de cliënt werken.

Meest in het oog springend is de goed verlichte ruimte in het hart van het gebouw, een ruimte die geschikt is voor het organiseren van netwerkbijeenkomsten en lezingen en het ontvangen van cliënten in een informele setting. “De bedoeling is dat het hier uitgroeit tot een soort ondernemersplaza,” zegt accountant Leo Guijt. “Ondernemers kunnen zonder afspraak binnenlopen als ze met vragen zitten en advies willen hebben. En tijdens speciale sessies voor onze cliënten willen wij met hen in gesprek gaan over waar hun ondernemingen staan over vijf jaar, en hoe Flynth hen kan helpen bij het realiseren van hun ambities. Lef, ambitie en leiderschap: dat zijn de centrale thema’s van deze cliëntensessies, die we in 2014 willen gaan organiseren.”

Samenwerking met Lisse

De verhuizing is een logisch gevolg van de fusie van Flynth en de GIBO-groep in 2011. De nieuw ontstane landelijke accountantsorganisatie heeft kritisch naar de huisvesting gekeken. Voor het kantoor van Flynth in Katwijk betekent dat een verregaande samenwerking met Lisse.

“Praktisch gesproken betekent dit dat onze back-office naar Lisse is gegaan,” zegt Nico Hoek. “Hierdoor kunnen we ons volledig richten op de dienstverlening aan onze cliënten en het zoeken naar nieuwe klanten. Wij bieden een full-service dienstenpakket (accountancy, belastingadvies, audit, arbeidszaken, bedrijfsadvies, juridisch advies, mediation, subsidie en financiering), inclusief vooruitstrevende online diensten. Expertise die we niet zelf in huis hebben, halen we elders uit de organisatie van Flynth. Op deze manier combineren we de deskundigheid van een landelijke advies- en accountantsorganisatie met lokale zichtbaarheid, maatschappelijke betrokkenheid bij en kennis van de lokale markt. Ofwel: we zijn klein genoeg om persoonlijk te zijn en te weten wat er lokaal speelt bij de cliënt, en groot genoeg om de juiste expertise en branchekennis aan te bieden. Dat is van groot belang, zeker in deze economisch belangrijke regio.”

Sparringpartner

“Ondernemers in het MKB hebben vaak geen klankbord in hun naaste omgeving ,” vult Leo Guijt aan. “Als accountant ben je in zo’n geval een sparringpartner, zowel voor zakelijke aangelegenheden als voor privé zaken. Het gaat niet alleen over de cijfers en de balans, je praat ook over de strategie van de onderneming, de bedrijfsstructuur (BV’s, VOF’s), bedrijfsovernames, bedrijfsopvolging, goedlopende en minder goedlopende producten en diensten, hoe presteert de onderneming ten opzichte van de branche et cetera, maar ook over de persoonlijke gevolgen van huwelijk en echtscheiding. Kortom, alles komt op tafel. Dat zijn de leuke kanten van het vak en zorgt ervoor dat je werk divers is, ook doordat elk bedrijf en elke branche hun eigen dynamiek hebben. Waardevol is ook dat je door het geven van duidelijke adviezen het resultaat van een onderneming positief kunt beïnvloeden.”

Investeren in ICT

Met het nieuwe pand is Flynth klaar voor de toekomst, waarin groei op autonome basis het doel is. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor de digitale dienstverlening. “Natuurlijk blijft persoonlijk contact belangrijk ” zegt Leo Guijt. “Maar wat je ziet is dat met name de jongere generatie steeds vaker via sociale media communiceert. Cliënten willen overal en altijd kunnen inloggen op onze portal. Zij eisen real time inzicht in hun financiële gegevens. Doordat we onderdeel zijn van een landelijke organisatie hebben we de power om te investeren in de ICT. Dat is een groot voordeel.”

Nico Hoek en Leo Guijt kijken optimistisch vooruit. “Onze cliënten zijn enthousiast. En dat moet ook, want tevreden cliënten zijn je beste ambassadeurs en zorgen voor weer nieuwe cliënten. Dankzij onze goede service en vaste tarieven realiseren we dit jaar een omzetgroei van tussen de vijf en tien procent.” En vanaf nu dus in een nieuw gebouw. Leo Guijt: “In ons vorige pand hebben we 25 jaar gezeten. We gaan nu voor minimaal 25 jaar hier midden tussen de ondernemers.”

Flynth Katwijk

Flynth in Katwijk is onderdeel van de grootste accountantsorganisatie voor het MKB in Nederland. Flynth, dat in 2011 fuseerde met de GIBO-groep, heeft 35.000 cliënten, 1.800 medewerkers en 60 vestigingen, waarvan Flynth Katwijk er een is. In Katwijk werken 10 medewerkers. In het kantoor in Lisse, met welke Flynth Katwijk nauw samenwerkt, zijn 45 mensen werkzaam.

Voor meer informatie over de dienstverlening van Flynth in Katwijk kan men terecht bij:

• Leo Guijt, accountant, 06-51 80 84 12 en [email protected]
• Nico Hoek, cliëntadviseur, 06-53 77 46 86 en [email protected]

Flynth adviseurs en accountants

Ambachtsweg 5
2222 AH Katwijk
T (071) 402 23 00
I www.flynth.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
17-05-2024 09:06
Sam
Amerik Leeuwen
Kan ik daar Ook terecht voor het leasen Van een Mini? MvG....
04-05-2024 11:10
Amerik Leeuwen