Station Drukwerk uitgegroeid tot een regionaal opererende kwaliteitsdrukker

“Station Drukwerk is gespecialiseerd in het vervaardigen van allerlei drukwerk in offset en in print, van zwart tot fullcolour. Het bedrijf  staat  bekend als een onderneming met een passend advies en een snelle uitvoering van de bij hem ondergebrachte werkzaamheden; en dat  voor een faire prijs. Het inmiddels 75 jaar jonge bedrijf werkt vanuit een professionele houding en hecht daarbij aan het onderhouden van informele contacten met zijn clientèle. Station Drukwerk staat tevens bekend voor de kwaliteit van de producten en vooral ook de snelle en precieze afhandeling van de opdrachten. De activiteiten van Station Drukwerk vinden vooral plaats in de regio Katwijk, de Duin-  en Bollenstreek, de Leidse regio en de driehoek Den Haag / Zoetermeer.

Het op het industrieterrein in Katwijk gevestigde Station Drukwerk is de laatste jaren uitgegroeid tot een regionaal opererende  kwaliteitsdrukker. “We maken werk van de producten die we voor en met onze clientèle maken,” vertelt directeur Wim van Dijk. “Die klanten variëren van bedrijven hier direct om de hoek, tot grote instanties zoals ministeries, universiteiten, verzekeringsinstellingen en wereldwijd opererende firma’s. Veel werk doen we ook in opdracht van vormgeefstudio’s, of ontwerpbureaus. Maar,” benadrukt Wim van Dijk, “veel ontwerpwerk wordt ook gemaakt door onze creatieve DTP-afdeling”.

Sinds dit voorjaar opereert Station Drukwerk vanuit twee vestigingen. Onder de werknamen ‘SpeedPrint’ en ‘Kaart ID’ opende de directie van Station Drukwerk half mei een vestiging in het centrum van de gemeente Katwijk. In het voormalige front office van de familiedrukkerij De Zuid – waar Station Drukwerk uit voortkwam – aan de Burgersdijkstraat in Katwijk kan men in de fraaie winkelruimte terecht voor familiedrukwerk en allerlei printvormen. En dat in alle denkbare oplagen.

Tweede vestiging

“Nadat we dit jaar drukkerij All-in overnamen van Verhagen wilden we graag weer een vestiging in het centrum openen. Een laagdrempelige vestiging, waar de klant makkelijk drukwerk kan uitzoeken en bestellen en vooral ook terecht kan voor allerlei kopieerproducten en printvormen”, verduidelijkt directeur Wim van Dijk  het initiatief om een vestiging te starten in de kern van het dorp.

“Deze vestiging  telt een ruime keuze aan familiedrukwerk, (exclusieve) kaarten en printwerk. Als dienstverlening zorgen we desgewenst ook voor het aanbieden van drukwerk op naam en adres; het zogenaamde personaliseren van drukwerk. Ons aanbod behelst alle oplagen, van groot tot klein. Kortom, alles is mogelijk.”

Voor de nieuwe vestiging gelden uiteraard dezelfde kwaliteitsnormen en de service als bij Station Drukwerk in ’t Heen. In alle gevallen is daarbij het geven van persoonlijk advies en het bieden van maatwerk het uitgangspunt.

Familiebedrijf

Station Drukwerk staat bekend als een degelijke onderneming. “We zijn ondernemers die uitsluitend hechten aan het goed presteren en werken aan het tevreden stellen van onze klanten. Daar staan we al 75 jaar om bekend. Het zit een beetje in onze genen,” benadrukt Wim van Dijk. Die ‘genen’ zijn ook zichtbaar in het familiebedrijf, waar nog steeds meerdere verwanten werkzaam in zijn. “Natuurlijk zijn in die vijfenzeventig jaar een aantal gezichten veranderd, maar,” grapt Wim van Dijk, “de meeste achternamen zijn nog dezelfde: Schaap en van Dijk”.

Wim van Dijk vervolgt: “Onze missie is duidelijk en in de loop der jaren niet veranderd. Wij willen de partner voor bedrijven en instellingen zijn in al hun gedrukte en geprinte communicatievormen. Ook vormgeving, het ontwerpen van communicatiestrategieën en het realiseren van alle vormen van nieuwe media zijn bij ons daarbij in goede handen.”

Digitaal

“Een nieuwe loot aan de stam is het digitaal printen. Een unieke mogelijkheid om voor onze clientèle snel, in gevarieerde aantallen van tien tot nagenoeg oneindig, kleurrijk en kwalitatief prima drukwerk op maat te verzorgen. Van een gerichte nieuwsbrief tot een full colour brochure, een instructie- catalogus tot een aantrekkelijke vorm van direct mailing. Digitaal drukken heeft al sinds een aantal jaren een belangrijke plaats verworven in de grafische industrie. Het vervangt het conventionele offsetdrukwerk niet, maar is daaraan complementair,” legt Wim van Dijk uit. “Offset kent wel nog steeds een groei, maar de toename van digitaal drukwerk stijgt de laatste jaren. Mijn verwachting is dat deze vorm van produceren de komende jaren nog sterk zal groeien. Dit komt doordat de vraag vanuit de klant verandert naar gerichtere producten. Zowel in vorm als in aantallen. Dit, in combinatie met de verbeterde kwaliteit, flexibiliteit en snelheid van digitaal persen, verklaart die groei,” aldus de directeur van Station Drukwerk.

Groei

“Nadat we medio 2012 de werkzaamheden van het in de regio Den Haag / Zoetermeer opererende bedrijf Speedprint hebben kunnen samenvoegen met onze activiteiten, volgde aan het begin van dit kalenderjaar ook  de overname van Drukkerij All-in. Dit tot dan aan de Ambachtsweg in Katwijk gevestigde bedrijf was een bekende,  al decennia bestaande drukkerij,  waarmee wij in het verleden al een goede samenwerking kenden. De beide overnames passen”, aldus Wim van Dijk, “ bij onze ambitie om een sterke, klantgerichte partner te zijn op het brede gebied van druk- en printwerk en alle andere vormen van communicatie”.

“In een tijd dat onze branche enigszins onder druk lijkt te staan, oogt zo’n overname misschien wat vreemd. Door de combinatie van alle productievormen zijn we nu  in staat de markt met alle druk- en printvormen te bedienen. In welke oplage dan ook. We hebben Station Drukwerk gepositioneerd als ‘alleskunner’ die de traditie van drukken en het toepassen van nieuwe technologieën goed weet te combineren in het gebied tussen Rotterdam en Amsterdam.”

Wim van Dijk ziet de toekomst van het aan de Scheepmakerstraat 5 in Katwijk gevestigde bedrijf met vertrouwen tegemoet. “We hebben een modern productieapparaat, een aantal zeer bekwame en klantvriendelijke accountmanagers voor de verkoop en vooral – en dat geldt in alle geledingen van ons bedrijf – we werken met liefde voor ons vak.”

Station Drukwerk Katwijk

Scheepmakerstraat 5G
2222 AB Katwijk.
T 088 – 20 40 800
I www.stationdrukwerk.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam