Mens Makelaars: “Licht aan het einde van de tunnel”

Als er één bedrijf is dat zijn wortels in de Duin- en Bollenstreek heeft, dan is het Mens Makelaars, specialist in de aan- en verkoop, huur en verhuur en taxatie  van commercieel vastgoed. “We kennen de markt als geen ander.”

Directeur/makelaar Ad Bakker was er al bij toen Mens Makelaars zich eind jaren tachtig ging richten op commercieel onroerend. “In onze regio zijn er veel makelaars die zich bezighouden met de verkoop van woningen en maar voor een klein deel met commercieel vastgoed,” zegt Ad. “Bij ons is het andersom. Wij zijn als enige voor negentig procent actief  met bedrijfspanden, kantoren, bedrijfsterreinen en winkels, en voor tien procent met de verkoop van nieuwbouwwoningen.”

Ad en Monique de Bruine, sinds 2000 werkzaam als registermakelaar/taxateur bij Mens Makelaars, zijn optimistisch over de toekomst. “We zien licht aan het einde van de tunnel. Er komt de laatste tijd iets meer vraag vanuit de markt. Dit heeft al geleid tot mooie transacties.” Ook over Lisse en Hillegom is Mens Makelaars positief. “Mede doordat de bereikbaarheid via de N207 verbetert, worden Lisse en Hillegom interessanter voor bedrijven. De huur- en koopprijzen liggen beduidend lager dan in bijvoorbeeld Nieuw-Vennep en Hoofddorp.” Ad wil nog kwijt dat de Bollengemeenten qua ruimtelijke ordening meer zouden moeten samenwerken. “Er wordt gewoon veel te veel gebouwd.”

Filosofie

Hoe onderscheidt Mens Makelaars zich? “Wat we belangrijk vinden, is dat je altijd terugbelt,” zegt Monique. “Het is een simpele filosofie, maar je ziet dat dit lang niet altijd gebeurt. Wij komen onze afspraken na.” En Ad vult aan: “We zijn vasthoudend totdat we een nee of een ja hebben.”

Mens Makelaars

Heereweg 326, 2161 BV Lisse
T 0252 – 41 91 35  E [email protected]
I www.mens.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *