Gebroeders Kluivers weer terug in recycling: “We zijn specialist, geen generalist”

“Een frisse nieuwe start.” Zo omschrijven de broers Frank en Hans Kluivers de lancering van Gebroeders Kluivers BV, specialist in het recyclen van metalen. Op 1 juni namen zij de metaalactiviteiten in Leiden over van Shanks Group, de grootste milieudienstverlener in Groot-Brittannië en moederbedrijf van onder andere Vliko.

Op de plek waar in de tachtiger jaren het recyclingbedrijf – opgericht door vader Koos Kluivers – groot werd, op industrieterrein De Waard in Leiden, beginnen de zonen Frank en Hans opnieuw. Lange tijd waren zij met hun bedrijf Kluivers Totaal Recycling en Vernietiging onderdeel van Shanks Group, dat het bedrijf van de broers in 2007 overnam.

Maar omdat Frank en Hans van klanten steeds meer signalen kregen dat er behoefte was aan een specialist op het gebied van recycling, maakten de beide broers een opvallende switch, wat leidde tot het nieuwe bedrijf Gebroeders Kluivers, dat vooralsnog uit zes man bestaat inclusief Robert van der Salm van SK International (zie kader).

Generalist versus specialist

De broers Kluivers richten zich met hun activiteiten op onder meer metaalbewerkende bedrijven, installateurs, loodgieters, garagebedrijven, gemeenten en particulieren in de hele Rijn-, Duin- en Bollenstreek en kunnen alle afvalstromen aan. Klanten die meerdere afvalstromen graag over laten aan één bedrijf zijn bij Kluivers ook aan het juiste adres.

Terwijl het pand aan de Admiraal Helfrich- weg opnieuw wordt ingericht en nieuwe vrachtauto’s en heftrucks zijn besteld, rijden containerwagens al af en aan met metalen die verwerkt moeten worden. Een deel van de nieuw aangeschafte groene containers staat klaar om te worden afgeleverd bij klanten, als tastbaar bewijs van de nieuwe start. “De klant merkt in feite niets van de herinrichting, behalve dat de service op een hoger niveau gebracht wordt en de doorlooptijden korter zullen worden,” zegt Frank Kluivers in het aangrenzende kantoor. Ook blijft het bedrijf samenwerken met Vliko.

Gat in de markt

Halverwege het interview komt vader Koos Kluivers binnen, zichtbaar trots dat zijn zonen weer de stap naar een volledig zelfstandig bedrijf hebben gezet. “Dit is beter voor de klanten,” zegt Koos, die dagelijks een kijkje komt nemen in het bedrijf waar zijn hart ligt. “Betrokkenheid en persoonlijk contact met de klant zijn belangrijk,” vult Frank aan, “naast deskundig advies op het gebied van recycling. Onder de paraplu van Shanks waren we een generalist geworden, terwijl we een specialist zijn. Klanten waren zoekende en kregen geen goede antwoorden op hun vragen. Daarom zijn we in dit gat in de markt gesprongen.”

“Klanten willen goed geholpen worden, door betrokken medewerkers en met deskundig advies,” vat Frank samen. “Wij zijn van huis uit niet anders gewend en bieden de klant onze jarenlange ervaring op het gebied van recycling. In eerste instantie richten we ons op metaalrecycling, maar op termijn presenteren we ons als totaalbedrijf op het gebied van recycling. We zijn nog maar net begonnen, maar krijgen al veel positieve reacties van klanten.”

Gebroeders Kluivers BV

Admiraal Helfrichweg 12
2315 VC Leiden
T 071 – 522 09 99
M 06 – 24693637
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam