Familiebedrijf Meijer Bouw: “We spreken de taal van de markt”

Het begon met regionale bollenschuren. Dat werden bedrijfsgebouwen; nog altijd een specialiteit van Meijer Bouw. Vervolgens ging Meijer zich bekwamen in woningbouw en inmiddels bouwt Meijer scholen en zorginstelingen. Daarnaast renoveert Meijer bestaande, vaak monumentale panden. “Bij ons gaat het werk altijd door.”

“De bouw maakt een moeilijke tijd door,” zegt Dick Meijer. “Gelukkig hebben wij nog steeds een goed gevulde orderportefeuille, ondanks de tegenvallende markt.” Dick Meijer is de derde generatie  aan het roer van het meer dan 75 jaar oude familiebedrijf, dat zich onderscheidt in persoonlijk contact, duurzaamheid en kwaliteit. En wat dat laatste betreft gaat het om kwaliteit in de ruimste zin van het woord: in materialen en technieken, maar ook kwaliteit in de contacten met opdrachtgevers en partners.

Meijer is een middelgrote bouwonderneming en telt  vier bouwbedrijven, verdeeld over meerdere  vestigingen: het hoofdkantoor in Sassenheim en vestigingen in Haaglanden en Amsterdam. Vanuit deze vestigingen bedient Meijer haar klanten in het westen van Nederland op het gebied van utiliteits- en woningbouw, zorg, onderhoud en renovatie.  Meijer is ISO 9001- en VCA++-gecertificeerd en gaat in 2014 op voor het ISO 14001- certificaat voor duurzaamheid.

Taal van de regio

“We hebben ervoor gekozen om dicht op de markt te zitten, met vakmensen die de taal van de regio spreken en die de opdrachtgevers kennen,” legt Meijer uit. “Ook belangrijk is dat we alle benodigde functies in eigen huis hebben: projectleiders, tekenaars en vaklieden. Daarnaast beschikken  we over een eigen werkplaats. Zodoende kunnen we het hele traject – van ontwerp tot uitvoering – begeleiden of zelf uitvoeren. We kunnen alles uit handen nemen van de opdrachtgever, waaronder het aanvragen van de omgevingsvergunning, en zelfs de aanleg van de tuin regelen. Kortom, Meijer ontzorgt de opdrachtgever.”

“In het begin van de eeuwwisseling , zijn wij, naast onze nieuwbouwactiviteiten, begonnen met kleinschalige verbouwingen bij particulieren en met service- en onderhoudswerkzaamheden bij (grote) bedrijven,” gaat Dick Meijer verder. “Vaak is dit een uitvloeisel van onze nieuwbouwactiviteiten bij bedrijven. Andersom leidt een werk bij een particulier regelmatig tot werk bij een zakelijke klant. Op deze manier gaat het werk altijd door.”

Allround

In de afgelopen jaren heeft Meijer veel logistieke centra, bedrijfsgebouwen en woningen gerealiseerd. Maar ook verbouwde het monumentale panden, bijvoorbeeld het voormalige weeshuis in Leiden en de Zilverfabriek in Voorschoten.

Mede door de vergrijzing heeft Meijer zich gespecialiseerd in de bouw van zorginstellingen en seniorenappartementen. Ook scholen staan op de orderlijst, vanwege het feit dat onderwijsinstellingen zich moeten aanpassen aan de veranderende wet en regelgeving. Dick Meijer, tot slot: “We zijn een allround aannemersbedrijf.”

Cremer Speciaalmachines in Lisse

Meijer is groot geworden in de bouw van utiliteitsgebouwen. Een van de grotere projecten, die onlangs is gestart en in maart 2014 wordt afgerond, is de bouw van een productiehal voor Cremer Speciaalmachines in Lisse/Hillegom, met een bruto vloeroppervlak van 13.000 m2. Voor de bouw zijn 218 miljoen liter beton, 600 ton staal en 1500 palen nodig, die – achter elkaar gelegd – 28 kilometer lang zijn. Het ontwerp van de hal is van STOL architecten uit Lisse. Meijer en Cremer zijn al jaren partners. Eerder bouwde Meijer Bouw het naastgelegen hoofdkantoor.

Hospice Issoria in Leiden

Steeds vaker houdt Meijer zich bezig met de renovatie van panden. In opdracht van hospice       Issoria in Leiden renoveert Meijer een monumentaal kantoorpand aan de Leidse Burggravenlaan. In het hospice, dat deze maand wordt opgeleverd, zijn acht zogeheten stijlkamers waar ongeneselijk zieke patiënten worden verzorgd. Het pand is voorzien van een brancardlift en beschikt over voldoende ruimte voor rolstoelen en bedden. Bijzonder is de vorm van financiering: een groot deel van de renovatiekosten wordt betaald door de Vrienden van Issoria.

Villa in Noordwijk

In de Noordwijkse duinen bouwt Meijer een vrijstaande villa met zwemvijver, ontworpen door architectenbureau Van Manen uit Noordwijk. In het oog springend zijn de rieten kap, het stucwerk op de buitengevels en de hardstenen vloeren.  Opvallend is  de manier van werken: in een zogeheten bouwteam, bestaande uit de verschillende bouwpartners, die met elkaar de wensen van de opdrachtgever bespreken. Een werkwijze die steeds vaker wordt toegepast en die resulteert in een hoogwaardig product voor de opdrachtgever.

Basisschool De Egelantier in De Zilk

Behalve kantoren, bedrijfsgebouwen en woningen bouwt Meijer ook scholen. Een mooi voorbeeld is basisschool St. Victor in Noordwijkerhout. Deze school is vorig jaar door Meijer naar tevredenheid van de opdrachtgever opgeleverd. Aansluitend is      Meijer gestart met de bouw van basisschool De Egelantier in De Zilk, ontworpen door KVDK Architecten uit Noordwijk. Het betreft hier een zogeheten brede school  inclusief een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en een gymzaal, die in april 2014 wordt opgeleverd. Bijzonder zijn het uitstekende aluminium dak en de energievoorziening met behulp van aardwarmte. Onlangs werd het diepste punt bereikt: een warmtepomp op 125 meter onder de grond.

Meijer Bouw

Jagtlustkade 12
2171 AG Sassenheim
T 0252 – 21 91 22
I  www.meijerbouw.nl
E [email protected]
facebook.com/meijer-bouw
Twitter.com/MeijerBouwNL

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *