De Zwaan: terug naar de glorie van vroeger

“De Zwaan zwemt weer,” zegt directeur Wim Aertse niet zonder trots. Op 25 juli is het een jaar geleden dat hij samen met twee businesspartners het failliete restaurant overnam.

Het karakteristieke gebouw, fraai gelegen op de Katwijkse Boulevard, kreeg een complete make-over. De buitenkant werd geverfd, het interieur werd vernieuwd en sinds kort is ook het terras in een nieuw jasje gestoken. Verder kwam er een nieuw team en een steeds wisselende menukaart, met op maandag en dinsdag een driegangen verrassingsmenu voor 25 euro. “Want we willen laagdrempelig zijn.”

Haringparty

“Er zit veel potentie in De Zwaan,” schetst Wim Aertse de toekomst. “Ook zakelijke gasten hebben we veel te bieden.” Dit varieert van lunches en diners tot bijeenkomsten voor vijfhonderd personen. Een aparte zaal voor zestig personen, inclusief av-apparatuur, leent zich uitstekend voor productpresentaties en heisessies. En wil een bedrijf een groter event organiseren dan wordt de zaalcapaciteit moeiteloos uitgebreid. De Zwaan timmert ook aan de weg met eigen evenementen, in juni bijvoorbeeld een haringparty voor eigen relaties.

Met zijn uitstraling, naam en service wil De Zwaan zich onderscheiden van de strandtenten en de restaurants op de Boulevard. Aertse, al vijftig jaar inwoner van Katwijk: “Toen we De Zwaan vorig jaar overnamen, had ik de glorie van vroeger voor ogen. Het was even schrikken toen ik het restaurant zag. Maar we zijn goed op weg om De Zwaan weer op de kaart te zetten. We zitten op een prachtplek die heel toegankelijk is. Dat wordt in 2015, als de nieuwe parkeergarage er is, alleen maar beter.”

Restaurant De Zwaan

Boulevard 111
2225 HC Katwijk
T 071 – 401 20 64
E [email protected]
I www.restaurantdezwaan.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *