Electro World Peursum opent nieuwe winkel: “We schuiven geen dozen over de toonbank”

Electro World Peursum, winkel in consumentenelektronica in Katwijk, nam in april een failliete branchegenoot in Oegstgeest over, samen met een collega uit Hillegom. “Zo’n kans om door te groeien, krijg je maar één keer,” zegt eigenaar Jan van Woerkom, die in 2006 ook een B&O-winkel opende in de kustplaats.

Met de twee winkels in Katwijk, beide op de Voorstraat, heeft Peursum voor elke klant een passend product in de juiste prijsklasse. “De twee winkels vullen elkaar aan,” zegt eigenaar Jan van Woerkom. “Via Electro World Peursum verkopen we tv’s en randapparatuur van merken als Loewe, Samsung, Philips en Bose in alle prijsklassen plus huishoudelijke apparaten van alle bekende merken. Met de B&O-winkel bereiken we een hoger segment.”

In het laatste geval gaat het vaak om grotere projecten, bijvoorbeeld de inrichting van een compleet huis met home-cinema-concepten. Van Woerkom: “Recentelijk zijn we elf weken bezig geweest in het appartementencomplex van Huis ter Duin in Noordwijk. Daar verzorgden we ook het schilder- en stucwerk, de installatie van de audio- en videoproducten en zelfs de  verlichting. Anders gezegd: one-stop-shopping, alles in één hand.” Veel klanten van Peursum zijn consumenten, maar zakelijke klanten weten de weg ook te vinden, onder andere bedrijven op bloemenveiling FloraHolland in Rijnsburg.

Klanten bedienen

De Electro World-vestiging in Oegstgeest wordt op dezelfde leest geschoeid als die in Katwijk, volgens dezelfde filosofie. Van Woerkom vat deze samen in twee woorden: klanten bedienen. “Dat doen we al sinds 1967, samen met onze 35 fulltimers en parttimers van de drie vestigingen. Luisteren naar klanten is belangrijk, zodat zij datgene kopen waar ze daadwerkelijk wat aan hebben. Dat betekent goed uitleggen wat de producten kunnen. We schuiven niet zomaar dozen over de toonbank, zoals bij webwinkels. We geven een goed advies en combineren dat met een eigen service- en herstelafdeling. Zo voorkomen we dat klanten weglopen.”

De audio- en videowereld verandert doorlopend. Nieuwe producten volgen elkaar razendsnel op en worden dankzij internet steeds vaker aan elkaar gekoppeld, denk aan tv-kijken via internet en foto’s die vanaf de mobiele telefoon op tv worden getoond. Dat is reden waarom de medewerkers van Electro World Peursum regelmatig trainingen volgen, zowel buiten de deur als op de werkplek. “Klanten zijn kritisch en weten veel dankzij internet,” verklaart Van Woerkom. “Ze komen goed geïnformeerd bij ons in de winkel. Wij moeten zorgen dat we meer weten dan zij, zodat we de klant kunnen ontzorgen.”

Scherpe prijs

“Werken is mijn hobby,” besluit de 65-jarige Van Woerkom, die tevens voorzitter is van Elektro World Franchiseraad, de grootste inkooporganisatie van Nederland met 86 winkels, waardoor de aangesloten franchiseondernemers altijd een scherpe en marktconforme prijs kunnen bieden.

Glasvezel bij Electro World Peursum

Vanaf deze maand is Electro World Peursum verkooppunt voor Reggefiber, een organisatie die via providers als KPN, Tele2 en Ziggo huishoudens aansluit op het glasvezelnet. Hiermee krijgen klanten supernel internet, met een onbeperkte capaciteit. Bij Electro World Peursum kunnen klanten advies krijgen over een passend contract en een geschikte provider. Let op de campagne ‘Ik krijg glasvezel. Doet u mee?’

Electro World Peursum

Voorstraat 31b-33
2225 EL  Katwijk
T 071 – 401 64 22
I  www.electroworld-katwijk.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *