Betsema Groep, bouwer gemeenschapshuis Rijnsburg: “Een mooie referentie”

De verbouwing van het Rijnsburgse gemeenschapshuis werd gecoördineerd en uitgevoerd door Betsema Bouw uit het Friese Balk. We stelden zeven vragen aan directeur Jaap Betsema. “Afspraken nakomen zit in onze genen.”

Van wanneer tot wanneer is Betsema Bouw bezig geweest in Rijnsburg?

“Het project is aan ons gegund op 8 augustus 2012. Het werk is gestart op 15 oktober en de oplevering van de hoofdopdracht heeft plaatsgevonden op 15 maart 2013. Er vinden nog aanvullende werkzaamheden plaats, deze worden in april afgerond.”

Hoe hebben jullie deze order binnengehaald?

“Via openbare aanbesteding. De partij die aan alle voorwaarden voldoet en als laagste inschrijft, wordt de opdracht gegund.”

Wat was de rol van Betsema Bouw?

“Wij traden op als hoofdaannemer van het bouwkundige deel van het project, met daarnaast een algemeen coördinerende rol voor de betrokken andere partijen.”

Hoe bijzonder is dit project?

“Renovatieprojecten zijn vaak bijzonder van karakter. Er zijn doorgaans onvoorziene zaken die aan het licht komen. Van de aannemer wordt verwacht mee te denken en oplossingen te bedenken. Samen met de architect en opdrachtgever hebben we ook de extra werkzaamheden binnen de oorspronkelijke planning weten te realiseren. De samenwerking tussen opdrachtgever en de architect hebben wij als zeer prettig ervaren.”

Hoe belangrijk is dit project voor Betsema?

“Dit project is voor ons heel belangrijk. De uitdaging was om dankzij een juiste coördinatie en afstemming tussen de verschillende partijen te komen tot een mooi eindresultaat. Door samenwerking bereikt men het meest. Dat is waar wij goed in zijn. Wij doen vaker dit soort projecten, voor gemeentes, defensie en onderwijsinstellingen. Het project in Rijnsburg is een mooie aanvulling hierop en een goede referentie voor ons.”

Zijn jullie vaker actief in deze regio?

“Wij zijn als Betsema Groep actief in heel Nederland. Naast Betsema Bouw, dat als hoofdaannemer werkt, vallen er meerdere bedrijven onder de groep die actief zijn als specialistisch onderaannemer voor metselwerk, timmerwerk en de montage van steigers (Aannemingsbedrijf Betsema) en zelfs als verhuurder van hefsteigers en hoogwerkers (Betsema Materieel). De tak onderaanneming is vaker werkzaam in deze regio. Voor Betsema Bouw in zijn geheel is het de eerste keer dat wij actief zijn in de Rijnstreek.”

Hoe onderscheidt Betsema Groep zich van de concurrentie?

“Bij ons zijn dagelijks circa 150 mensen werkzaam. De groep heeft een omzet van circa 10 miljoen euro op jaarbasis. Wij onderscheiden ons door inventiviteit en door het bouwproces op een andere wijze te benaderen. We luisteren naar de klanten en proberen samen met hen tot oplossingen te komen. Belangrijk is goed samenwerken met leveranciers en onderaannemers om zo tot een beter product te komen, waarbij faalkosten tot het minimum gereduceerd worden. Vooral in deze tijd is dit ontzettend belangrijk. Daarnaast houden wij van het nakomen van afspraken. Ons motto is dan ook: afspraak is afspraak. Dat zit in de genen van ons bedrijf.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam