Project Solutions nieuwe afdeling bij Grant Thornton: Advies maar ook projectimplementatie

Accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton heeft als missie om zakelijke klanten te begeleiden bij het realiseren van hun (groei)ambities. In dat streven past de oprichting van de nieuwe afdeling Project Solutions, die bedrijven op projectbasis helpt bij bijvoorbeeld een fusie, de implementatie van een complex systeem of de oprichting van een buitenlandse vestiging.

“Grant Thornton wil zichzelf als adviesorganisatie nog beter op de kaart zetten,” zegt Ad Straathof, directeur van Project Solutions, dat in januari werd opgericht. Directe aanleiding voor de oprichting van Project Solutions is de opzet van een back-office-organisatie voor een joint-venture van twee grote ondernemingen. Dit organisatieonderdeel moest aan hoge eisen voldoen, onder andere om in aanmerking te komen voor subsidieregelingen van de EU.

Namens Grant Thornton was Eric Westhoek betrokken bij dit initiatief. Grant Thornton bood zijn expertise aan op het gebied van subsidies, belastingen, automatisering en accountancy. Ook verzorgde Grant Thornton de projectimplementatie. In enkele maanden tijd stond de projectorganisatie er, mede dankzij de intensieve samenwerking en de multidisciplinaire aanpak.

Tijd is rijp

“Dit werk beviel zo goed,” zegt Eric, “dat we deze vorm van dienstverlening nu ook aan andere bedrijven aanbieden. We hebben de expertise en geschikte mensen in huis. Bovendien vragen klanten om deze vorm van dienstverlening. De tijd is er rijp voor.”

De opdrachten betreffen in de meeste gevallen projecten van langere duur, variërend van drie maanden tot meerdere jaren. Het gaat om projecten bij grote organisaties, maar ook snel groeiende, kleinere bedrijven zijn potentiële klanten. “Die hebben niet altijd de juiste mensen in huis om een complex project te trekken,” zegt Ad Straathof. “In zo’n geval bieden wij direct begeleiding, zodat de klant snel van start kan. Wij zorgen voor een goede projectstructuur, zoeken de juiste mensen en ondersteunen bij de uitvoering.”

Komst IBAN

Als voorbeeld van een project dat Project Solutions kan trekken, noemen Ad en Eric de invoering van het nieuwe IBAN-nummer of de komst van IAS 17, nieuwe internationale voorschriften voor accountancy, allemaal zaken die gevolgen hebben voor de financiën van een bedrijf en die dus goed georganiseerd dienen te worden.

Voor de projecten put Project Solutions uit een pool van specialisten. Meestal worden zij gedetacheerd bij de klant. “Maar we zijn geen detacheringbedrijf,” legt Ad Straathof uit. “Wij onderscheiden ons doordat we al in een vroegtijdig stadium aan tafel zitten bij de directie, vaak nog voordat er daadwerkelijk sprake is van een project. Dit is inherent aan de positie van Grant Thornton, dat betrokkenheid bij de klant hoog in het vaandel heeft staan. Bleef het voorheen voornamelijk bij het geven van advies, nu zijn we er ook om de uitvoering in goede banen te leiden.”

Grant Thornton Project Solutions

Voor meer informatie: Ad Straathof
T 010 270 51 11
I www.gt.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *