Mitsubishi SpaceStar: ‘Een prettig zittende vijfdeurs voor 5 personen’

De vorige versie van de Mitsubishi SpaceStar was een model waar ik liever niet achter reed en dat lag aan het rijgedrag van zijn gemiddelde berijder op leeftijd. Ja, vanwege die hoge zit en makkelijke instap.

Met de nieuwe SpaceStar is dat gevaar geweken, want deze heeft die hoge zit niet meer. Het is een hele andere auto die eigenlijk Mirage zou gaan heten, maar omdat deze naam al geclaimd was, heeft Mitsubishi hem in alle snelheid SpaceStar genoemd. Met een lengte van 3.71 meter, breedte van 1.67 meter en hoogte van 1.49 meter is deze nieuwe Mitsubishi zeer compact. Een wat bolle neus met strak gelijnde zijkanten en een kloeke kont met een sportieve dakspoiler. Handig vind ik de ontsluiter van de achterklep in de vorm van een echte deurhendel. Het interieur ziet er modern en goed verzorgd uit. Fraai is de standaard pianolak-omlijsting van het middenconsole en de subtiele toepassing van chroomaccenten. Standaard beschikt deze SpaceStar al over een uitgebreid veiligheidspakket zoals 6 airbags, stabiliteit- en tractiecontrole, ABS remsysteem met elektronische remvrachtverdeling, brake assist en een Emergency Stop Signal Systeem dat bij een noodstop automatisch de alarmlichten inschakelt. Een prettig zittende en rijdende 5-deurs die plaats biedt aan 5 personen. Hij is economisch door een laag benzineverbruik, wegenbelastingvrij en met een Bijtelling van slechts 14%. Heel opvallend vond ik zijn korte draaicirkel van 9.2 meter die hem zeer wendbaar maakt bij stadsgebruik.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *