Mercedes-Benz A-Klasse: ‘Sportief en superalert’

In de Zakelijke Markt maak je alleen nog maar vrienden met een lage Bijtelling. Dat hebben ze bij Mercedes-Benz ook goed begrepen. Vandaar de A-Klasse CDI Blue EFFICIENCY. Een eigentijdse jeugdige en sportieve uitstraling.

Imposant, stoer gelijnd front, met de zeer herkenbare Mercedes-Benz grille. Oogt breed, met aan de zijkanten vlotte, snelle lijnen en aan de achterkant een sportieve, pronte kont. Het interieur is typisch Mercedes-Benz. Duits, degelijk, met voor mij iets te veel glimmend chroom, maar dat is natuurlijk persoonlijk. De instap is in tegenstelling tot zijn voorganger sportief laag en op het meubilair zit je gerieflijk, met voldoende support van alle kanten. Wat ruimte betreft is de zit achterin wat beperkt en dat geldt ook voor de bagageruimte, maar kijkend naar de doelgroep waar Mercedes-Benz op mikt, de jeugdige individualisten, dan is dit een prima luxueuze hatchback. Deze voorwielaandrijver heeft een stevig onderstel met een comfortabele, maar toch stugge demping. Hij stuurt direct en duidelijk, waardoor je hem plezierig en sportief door de bochten haalt.

Solide wegligging

De standaard aanwezige handgeschakelde zesversnellingsbak sluit mooi aan op de motor van de A-Klasse en door een groot koppel kan je lekker lui rijden in hoge versnellingen bij lage snelheden. Maar deze auto nodigt uit tot sportief schakelen en daar reageert hij dan ook superalert op. Een goede, solide wegligging, kortom een lekkere stuur- en rij-auto dus, met……20% Bijtelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *