Introductie LeaderFit-programma: “Balans tussen fysieke en mentale fitheid”

Herkenbaar? Een paar dagen op cursus. Met z’n allen van ’s morgens tot begin van de avond in een zaaltje op de hei naar flip-overs kijken en theorie tot je nemen. ’s Avonds is het tot laat gezellig aan de bar en na terugkomst in het bedrijf ga je over tot de orde van de dag alsof er niets gebeurd is. Maar het kan ook anders. Met het LeaderFit-programma.

Vijf ervaren en gecertificeerde specialisten op het gebied van leiderschapstrainingen hebben hun kennis en vaardigheden gebundeld in een nieuw programma: LeaderFit. In dit programma van Anita Paalvast (trainer-coach en aikido-trainer), Maarten van Rossum (loopbaancoach en trainer), Dirk van Uffelen (trainer-coach tevens psycholoog), Christa Meeng (projectmanagement) en Egbert Ruijgrok (outdoor-trainer en voorheen instructeur bij de commando’s) staan de mentale, fysieke en emotionele fitheid van de deelnemers centraal.

Het motto luidt: alleen als je lichamelijk en geestelijk in balans bent, kun je topprestaties leveren. Het programma, dat in meerdere modules en aan diverse doelgroepen wordt aangeboden, richt zich op leidinggevenden in organisaties en op professionals die leiding geven aan projecten en processen. LeaderFit is er voor individuele deelnemers maar ook in-company. De officiële aftrap is op 17 maart op tv in het SBS6-programma ‘Lekker leuk leven’.

Wat is er zo anders aan LeaderFit vergeleken met soortgelijke programma’s?

Egbert Ruijgrok: “Wij maken gebruik van speciaal ontworpen fysieke oefeningen om de emotionele intelligentie van deelnemers te trainen. We brengen deelnemers op een verantwoorde manier buiten hun comfortzone. Naast een theoretische onderbouwing bestaat het programma uit een aikido-training (een Japanse krijgsdiscipline met een filosofische inslag), een crossfit-training (intensieve individuele fitheidoefeningen) en een gezamenlijke outdoor-training met complexe groepsopdrachten, zoals geblinddoekt een parcours lopen, waarbij je goed moet samenwerken en communiceren met elkaar. Het idee erachter is dat je door deze fysieke oefeningen sneller ervaart hoe je reageert in stresssituaties. Vervolgens gaan we dit analyseren en bespreken. Hiermee maak je de deelnemers bewust van hun emoties en hun gedrag. Op basis hiervan kun je je leiderschapscapaciteiten ontwikkelen en verbeteren.”

Hoe is het programma ontstaan?

Dirk van Uffelen: “Vorig jaar zijn we met elkaar om de tafel gaan zitten om de ideeën die we hadden, uit te werken. Vervolgens hebben we drie proeftrainingen gegeven met kritische deelnemers uit uiteenlopende disciplines. Na de nodige aanpassingen is het programma nu uitgekristalliseerd en kunnen we LeaderFit in de markt zetten. We streven naar een evenwichtige balans tussen fysieke, emotionele en mentale fitheid.”

Wat levert het een organisatie op?

Dirk: “Leidinggevenden en professionals gaan beter presteren. Verkopers gaan bijvoorbeeld meer verkopen en projectleiders ronden sneller hun project af. Bovendien gaan mensen door hun betere prestaties, hun werk leuker vinden. En een mooi bijkomend effect is dat mensen zich ervan bewust worden dat mentale fitheid en een gezonde levensstijl belangrijk zijn. Dat leidt tot een lager ziekteverzuim en een effectiever functioneren.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam