De nieuwe Fiat 500L: Ruim en vooral leuk!

‘Beter goed gejat, dan slecht bedacht’ schoot door mij heen toen ik de eerste beelden van de Fiat 500L zag. Een grotere MPV-achtige uitvoering van de succesvolle Fiat 500. Natuurlijk doel ik op het merk MINI dat een soortgelijke move heeft gemaakt met de Countryman.

Heel slim en het succes zal dan ook niet uitblijven. Eigenlijk lijkt hij helemaal niet op de 500, maar ach, dat deed de Multipla ook niet in vergelijk met de 600 in de jaren ‘60. Kleine compacte auto’s maken, daar is Fiat altijd een ster in geweest. En nu ook weer met de 500L die 4.14 meter lang, 1.78 meter breed en 1.66 meter hoog is. Wat bolle, vierkante lijnen die een stoer geheel vormen in een 5-deurs uitvoering, waarmee je op een fatsoenlijke wijze 5 volwassenen kunt vervoeren. Met het Fold & Tumble systeem van de inklapbare stoelen zijn volgens Fiat zo’n 1500 verschillende configuraties te maken. Ik heb ze niet uitgeprobeerd, maar het klinkt in ieder geval multifunctioneel. Erg leuk vind ik de speelsheid in het interieur. Een functioneel dashboard van hoogglanzende kunststof in de kleur van de auto. Een leuk dikleren stuur. Klokken met witte wijzerplaten. Zitmeubilair in frisse coördinerende kleuren, zoals rood en zwart. Hij is echt té leuk, dus loop even binnen bij Abswoude Autopromenade in Noordwijk. Je moet hem ‘geproefd’ hebben!

Alfons van Abswoude, Abswoude Autopromenade: ‘De Fiat 500L, een levensstijl voor wie cool wil blijven’

“De Fiat 500L is een levensstijl voor wie cool wil blijven, samen met vrienden of familie. Vanaf zijn design met royaal bemeten ruiten via de ontelbare mogelijkheden om het model te personaliseren tot de uitgebreide kleurenkeuze”, volgens Alfons van Abswoude van Abswoude Autopromenade.

Facts

Motoren

Benzine
1.4 16V Fire
0.9 Turbo Twin-Air

Diesel
1.3 16V Multi-Jet

Afmetingen

Lengte 4.14 m
Breedte 1.78 m
Hoogte 1.66 m
Draaicirkel 11.1 m

Inhoud

Bagageruimte 343 – 1310 l
Brandstoftank 50 l

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *