Column Ruben van der Zwan: Winterbanden

De eerste sneeuw is dan toch gevallen deze winterperiode. Auto’s met winterbanden en auto’s zonder winterbanden waren duidelijk te onderscheiden toen ik het 8 uur journaal zat te kijken. Daar waar de auto’s zonder winterbanden glibberend en bevend over de snelwegen reden in de hoop geen schade te krijgen, reden de auto’s met winterbanden rustig door de file heen op weg naar hun bestemming. Toch fijn die winterbanden, een kleine investering, mits je het goed uitzoekt en tijdig regelt, met een enorm groot plezier als het dan gaat sneeuwen en ijzelen.

Raar, dat men wel voor winterbanden kiest als ‘verzekeringspremie’ om van A naar B te komen in het geval van een probleem en dat een dergelijke eenvoudige en vaak goedkope ‘verzekeringspremie’ in het zakelijke leven ontbreekt. Ik richt me dan op een ‘verzekeringspremie’ rondom de ICT infrastructuur en primaire informatiesystemen. Waarom beschermen veel organisaties (in het MKB segment ruim 65%) zich niet voor slecht weer op ICT gebied?

Is het omdat men zich, ten onrechte overigens, veilig waant? Is het omdat men denkt dat de kosten te hoog zijn? Raar eigenlijk, de directe en indirecte gevolgen van een falende ICT huishouding, hackers op het bedrijfsnetwerk of ontevreden klanten is vele malen groter dan blikschade op de snelweg. Daar waar de auto nog gerepareerd kan worden, kan dat op ICT gebied vaak niet. De oplossing is eenvoudiger dan u denkt, sluit een goede ‘all-season bandenregeling’ af bij een gedegen ICT Managed Services leverancier, dan voorkomt u calamiteiten in elke periode van het jaar. Kan ik er u één adviseren? Tuurlijk, kijk op  www.yenlo.nl voor een echte bandenspecialist.

Rij voorzichtig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

LisetteM
Heel mooi stuk, ik ben dezelfde mening toegedaan.
24-06-2024 11:09
LisetteM