Solar Compleet regionaal specialist in zonne-energiesystemen

“Wij zijn uniek in de regio”.

Het gebruik van zonne-energie in Nederland is ‘hot’. De Nederlandse zonne-energiemarkt blijft ook dit jaar groeien blijkt uit  Europese onderzoeken. Bedrijven en particulieren lijken het gemak en gebruik van duurzame energie te hebben gevonden. De Duin- en Bollenstreek mist een gespecialiseerd bedrijf voor zonne-energiesystemen. Het bedrijf Solar Compleet van mede oprichter en directeur Stephan van Schie springt hier op in. “Wij zijn uniek in deze regio”, klinkt een trotse directeur.

Het jonge bedrijf Solar Compleet is gespecialiseerd in de levering en installatie van zonne-energiesystemen in de breedste zin van het woord. Het Noordwijkse bedrijf richt zich op de middenkleinbedrijven (MKB) en de particuliere markt.

“Je haalt het er makkelijk uit”

Volgens Stephan van Schie miste de regio een gespecialiseerd bedrijf dat zonne-energiesystemen levert, installeert en onderhoudt. Verschillende bedrijven leveren volgens hem wel PV-systemen, maar hebben zich er niet in gespecialiseerd en hebben wij dan ook beduidend meer te bieden dan alleen complete PV-systemen, Solar Compleet heeft in zijn programma dan ook recent het alleenrecht verworven voor het leveren en importeren van Solar  Thermo warmtepompsystemen. “En daarmee zijn wij niet alleen uniek hier in de buurt maar  in heel Nedeland”, weet van Schie uit eigen onderzoek. “Wij zullen ons mede richten op dealerschappen en indien nodig samenwerken met gecertificeerde installateurs die helpen de zonne-energiesystemen te monteren, maar ook het afsluiten van verzekeringen  en financieringen doen we in nauwe samenwerking  met bedrijven  in de buurt.”  In sommige gevallen kiest de klant ervoor om de PV-systemen zelf te plaatsen “Je moet echter wel weten waar je mee bezig bent. Als je het zelf monteert heb je de investering er na vijf tot zeven jaar uit.  Laat je het installeren dan heb je de investering er na zes tot acht jaar uit. Uw investering rendeert beduidend beter dan als u het geld  op de spaarrekening laat staan. Je haalt het er dus makkelijk uit”, geeft de directeur van Solar Compleet uitleg. Volgens Van Schie zijn de systemen dat het bedrijf levert zeer onderhoudsvriendelijk.

Blijven innoveren

Van Schie kijkt graag verder dan alleen deze regio. Volgens de directeur moet Solar Compleet uitgroeien tot een bedrijf dat levert aan de gehele Randstad en het liefst heel Nederland. Omdat Solar Compleet haar materiaal, zonnepanelen en innovatieve warmtepomp systemen rechtstreeks importeert uit heel de wereld,  gelooft Van Schie dat hij ook met het beste materieel werkt. Via netwerken op specialistische energie beursen in Europa en gedegen marktonderzoek kan Van Schie als zeer jong bedrijf concurreren met de ‘grote jongens’ in de markt.  De mede eigenaar van Solar Compleet legt uit hoe hij dat heeft gedaan: “We gaan lange termijn relaties aan met onze leveranciers. Door in elkaar te investeren in het begin  kunnen we ook meteen concurrerend de markt benaderen en daar profiteert de klant dan weer van. Daarnaast ‘triggeren’ we met onze solar energie systemen de energiebedrijven. Die moeten op bedrijven zoals Solar Compleet inspelen en ook proberen te blijven innoveren en goedkoper energie te gaan leveren. Uiteindelijk is de klant dan de winnaar. Wij kunnen met recht zeggen dat wij als Solar Compleet  aan de bovenkant van de markt zitten en de  beste producten, diensten hebben en leveren. We werken met een select aantal leveranciers en dat doen we allemaal rechtstreeks, zonder tussenpartijen.”

Offerte of aanvragen maatwerkadvies?

Solar Compleet

Keyzerswey 52, 2201 CX Noordwijk
T 071 364 10 40 E [email protected]
I www.solarcompleet.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *