Mercedes-Benz Citan: ‘Betrouwbaar en lage bedrijfskosten’

Met de nieuwe Citan heeft Mercedes-Benz haar bedrijfswagenfamilie verder uitgebreid. Echt een compacte bestelwagen voor gebruik in de stad.

De voorkant ziet er robuust uit en de overige lijnen ogen eigentijds. De Citan is leverbaar in 3 lengtes met als optie schuifdeuren die het in- en uitladen vergemakkelijken. Opvallend is zijn flexibele inzetbaarheid. Afhankelijk van de gekozen uitvoering beschikt de Citan over een transportcapaciteit tot 3.8 m3 en een laadvermogen tussen de 490 en 810 kg. Het interieur ziet er sober maar ergonomisch uit. De bestuurdersstoel is in hoogte verstelbaar en zit goed, met voldoende zijdelingse steun. De zit achter het stuur is een beetje schuin naar het midden gericht, maar dat went snel. Je bent in de tegenwoordige auto’s verwend geraakt dat er standaard een radio/cd-speler in zit, maar niet in de Citan, daar is het een optie en waarom ook niet. Handig is de veelheid aan opbergvakken, zoals die boven de voorruit, waardoor je benodigde documenten en kleine voorwerpen binnen handbereik hebt. Een fijn standaard accessoire vind ik de midden-armsteun. De krachtige viercilinder CDI-motoren en ook de benzinemotor doen hun werk goed en in combinatie met het strak, maar comfortabel afgeveerd onderstel, waardoor een scherp rijgedrag ontstaat. Vooral de lage bedrijfskosten, de goede inzetbaarheid, de prettige prijsstelling en de betrouwbaarheid van de ‘Ster’ zal vele ondernemers aanspreken denk ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *